27.9.13

Foolin' around in Suomenlinna.

sls17 sls9 sls3 sls10
Rakastan tätä kuvaa Annasta! Ehkä ihanin kuva mitä oon ikinä kenestäkään ottanu. So beautiful <3
sls5 sls7 sls11 sls6 sls12 sls4 sls14 sls15 sls13 sls8

wearing:
selected dress
filippa k platforms
sweatshirt

Arvatkaa muuten oliko kylmä. Syysmyrsky saarella ja minä mekko päällä. Ei edes sukkiksia. Mutta täytyyhän sitä nyt uuden facebookin profiilikuvan ja blogin uuden infokuvan takia uhrautua. Ihan normaalia touhua, eikä yhtään pinnallista. Täytyy myöntää että tää ero mun ja Annan pukeutumisen välillä on aika suuri. Näitä kuvia muokkaillessa nauroin kyllä aika paljon. Toisella villahuivi ja toisella just vesirajan ylittävä mekko. Hmm. Mutta! Näissä tämmösissähän on aina se mutta. Se joku pieni jekku taustalla. Ja näissä kuvissa se on toiseksi alimmainen kuva, jossa mulla on yllätysyllätys kolme paitaa päällekkäin, farkut ja paksu kaulahuivi. Hullaannuin vaan liikaa siitä mekosta. Kävin ostamassa sen ja sen takia jouduin hiihtämään hiki hatussa lautalle etten myöhästyisi. Eihän se olis ollut kivaa Annalle. Ja sitten perillä sain sen hyvän idean. Riisua kaikki vaatteet Suomenlinnan puskissa venäläisten turistien oudosti vilkuillessa. 

Was it cold? Not at all. Just fucking freezing. (Sorry for my rough language). But it was. An autumnal storm on an island, just a short dress and not even a coat to wrap into. No tights, I swear! But a girl's gotta do what a girl's gotta do. Strip to your undies outside while russian tourists gaze at you peculiarly. Just so you can get the perfect Facebook profile picture and a single info-pic for your blog. Not superficial at all! Before the photo-shoot I was actually wearing jeans, three shirts on top of each other and a warm scarf. But I fell in love with my dress so madly!!! In fact I almost missed the ferry, because I had to buy my dress. If you scrolled through the pictures, you must've noticed the difference between my clothes and Anna's. She was the smart one, I agree. 

HUOM! Poistin kymmenkunta postausta sieltä täältä jotta sain lisää kuvatilaa, joten älkää ihmetelkö jos ette löydä sitä mitä etsitte!

NB! I deleted a dozen posts from here and there. So if you were wondering where an earlier post has gone: Sorry, gone for good. 

26.9.13

Delicious choco-banana-pistachio popsicles!!

bcpp6

Moikka! Tässä on aivan ihanan helppo, mutta maukas jälkkäriresepti. Niinkun otsikko ja ylläoleva kuva paljastaa, luvassa on banaani-suklaa-pistaasi-"tikkuja". Tarvitset paahdettuja ja suolattuja pistaaseja, banaaneja (esim 1 banaani per ruokailija) ja tummaa suklaata. Myös esimerkiksi taloussuklaa sopii hyvin, mutta aivan normaalia maitosuklaata en suosittele banaanin makeuden takia. Myös jäätelötikut/puolitetut grillitikut sopivat mainiosti. 

Hey! Here's a really easy but delicious dessert-recipe. As you can see above, all you need is salted and roasted pistachios, bananas (one banana per eater is just fine) and dark chocolate. If you use normal milk chocolate,  the dessert will turn out too sugary. So don't. :D You will also need popsicle- or grill-sticks. 

bcpp4

Kuori ja leikkaa banaanit puoliksi. Laita jäätelötikut tai puolitetut grillitikut banaanien sisään. 

Peel and halve the bananas. Tuck in the sticks. 

bcpp5

Sulata suklaa välillä sekoittaen. 

Melt the chocolate while stirring every now and then. 

bcpp3

Kuori pistaasit ja hienonna huhmareessa. Jätä kuitenkin myös hieman isompia paloja jäljelle! Lisää makusi mukaan vähän merisuolaa. 

Shuck the pistachios and crush them in a mortar. Leave a few bigger pieces remaining. To add more taste, mix in a bit of sea salt. 

bcpp2

Laita leivinpaperia/voipaperia leikkuulaudan tai muun alusen päälle. Dippaa banaanit yksi kerrallaan suklaaseen, jonka jälkeen voit jättää ne aluselle. Ripottele päälle pistaasimurskaa. Heiluttele suklaaseen dipattua haarukkaa banaanien päällä niin että suklaa sitoo pistaasimurskan kiinni ja huolittelee ulkonäön. Laita banaanit jääkaappiin kunnes suklaa on kovettunut kunnolla. Tarjoile viileinä :)

Place a waxed paper on a cutting board or another underlay. Dip the bananas into the chocolate one by one, and put them side by side on the cutting board. Sprinkle on the crushed pistachios. Dip a fork into the chocolate and wave it upon the bananas. This will cause the pistachios to stick and it also enhances the appearance of our yummy dessert. Keep the bananas in the fridge until the chocolate has set. Serve the dessert cool :) 

idbcpp
25.9.13

classic blouse

owb1
owb4
owb6
owb5
idowb3


wearing:
cubus jeans
argento bracelet

Heissan taas vähän pitemmän tauon jälkeen. Ulkoasun suunnittelussa ja toteutuksessa menikin vähän pidempi aika. Oon kuitenkin aika perfektionisti kaiken suhteen ja haluan että kaikki on just eikä melkein.. :D Oon aivan äärimmäisen kiitollinen Julialle tästä ulkoasusta. Halusin, että kukkaisteema pysyy, mutta toivoin ulkoasusta klassisempaa. Ja se kyllä toteutuikin. Mun koodaamistaidoilla ei kovin pitkälle pötkitä, joten Juliasta oli kyllä aivan huikea apu. 

Tästä lähtien kirjoitan blogia myös englanniksi. Yksi vähän isompi muutos siis jonka päätin blogin suhteen toteuttaa. Mulla on keväällä tulossa enkun ylppärit ja ajattelin, että englanniksi kirjoittamisella pystyy helposti ja mukavalla tavalla harjoitella koetta varten. 

Mulla on varastossa teille taas paljon postattavaa. Ajattelin aloittaa näillä kuvilla, nimittäin Oasapilta tuli taas mulle pieni paketti. Valitsin itelleni tämän klassisen kauniin paidan ja somat korvakorut. Paita on kyllä ollut käytössä jo monena päivänä! Klikkailkaas itsenne kanssa tuonne sivustolle, sinne tuli 23. pvä uusi syksy-mallisto jossa on mm. aivan ihania neuleita ;)

-

Long time no see! It took a bit more time to renovate the outfit of this blog than we thought it would. There's a small perfectionist living inside me, so I wanted everything to be exactly the way I wanted. I am really thankful for Julia for making me the layout. I really suck at coding so she was a huge help! I wanted the flower-theme to stay, but wanted the layout to be a bit classier. And that's exactly what I got.

From now on, I will be writing also in english (surprise if you didn't notice yet..!). My english matriculation exam is approaching me with a high speed. So I thought, what could be a better way to practice my english skills than actually writing in english!

I've got plenty to share with you guys, and I wanted to start with these pictures. I got a package from Oasap last week. I ordered a classic blouse and cute earrings. I've been using this shirt a lot... I really love how simple it is. Check out the site, the autumn collection launched a few days ago ;)


*postauksessa mainoslinkkejä / commercial links on the post

19.9.13

Pakkomielteinen Oona


Niinpä niin. Olihan mun pakko käydä se mekko ostamassa. Nyt en pärjäisi ilman sitä. Pure love. 

/mekko: selected 49,95€

17.9.13

Autumn colours

sv6 sv1 sv4 idsv2 sv3
wearing:
indiska knit
lindex leggins
vagabond shoes
bijou brigitte bracelet
dkny handbag
atlantis scarf

Moikka! Tässä yks viime viikon asuista. Syksy tuli ja itseasiassa täytyy myöntää että yks asia josta syksyisin pidän erityisen paljon on tämä mekko. Ja maiharit. Mitä muuta voi sanoo kun PURE LOVE. Maiharit on lämpimimmät ikinä, sateen kestävät, ja taivaallisen hyvät kävellä. Vielä toistaiseks pärjää plekällä villamekolla mutta päivien kylmetessä joutuu laittamaan sitä takkiakin pikkuhiljaa päälle.

Oon nyt meidän koulun kirjastossa. Tyhjä olo kun on hypäri, mutta fyssan kirjat jäi kotiin.Unohdin kalenterinkin tänään ja jouduin soittamaan iskälle ja kysymään mitä mun kalenterissa lukee. Kuuntelen spotify listalta tosi syvällistä musiikkia ja tekis mieli kirjoittaa jotai todella diippiä tänne. Mutta luultavasti päätyisin vain poistamaan kirjoittamani tekstin.

Tänään suunnitelmissa on retki Suomenlinnaan valokuvaamaan. En päässyt sinne koko kesänä ja innolla odotan kyllä. Varsinkin jos tulee se syysmyrsky mitä tälle illalle lupailtiin. Ennen sitä haluaisin käyä kotiuttamassa yhden Selectidin mekon jonka näin eilen ja joka on jäänyt mieltä painamaan. Se oli _täydellinen_.Säästäminen on tyhmää.

Mua muuten pidetään aika hassuna, kun kävelen tollanen Robert's Coffeen muki kädessä joka paikassa. Ei, en osta joka päivä vajaan kolmen euron italian soodaa. Kerran sellaisen join ja nyt vain täytän mukin kaikella muulla mahdollisella. Nyt kovassa huudossa on Multivitan energiaporetabletit. Kohta vois olla vaikka Beroccan aika. Ja kyllä, pesen mukin välillä.Ja kyllä, vaihdan pillin päivittäin. :D

14.9.13

HAPPINESS & Autumn love

np2 idnp3 np5 np4 np6
wearing:
vero moda boyfriends
h&m tee
vero moda cardigan
indiska scarf
dinsko flats

Moikka taas! Oon hirveen pahoillani näistä tauoista.. Kädet on olleet ihan täynnä noiden itsenäisten kurssien takia. Nyt on kuitenkin tulossa muutos tähän. Ens viikon aikana menee jopa ulkoasu uusiks! Sisältö kuitenkin säilyy samana.

Sitten niitä hyviä uutisia! Eli sain angiinaan antibiootit ja nyt pääsen koulussakin käymään. Sain myös mun prätkän takaisin huollosta ja pääsen nauttimaan vikoista aurinkokeleistä! Ja näin tein mm. eilen. DHL oli yrittänyt toimittaa mulle paketin kotiin, mutten ollut kotona. Joten käväsin hakemassa sen prätkällä vantaalta. Ja arvatkaas mitä paketista paljastui? Mun netistä tilaama wanhojen mekko. Oon aivan rakastunut siihen (pienten ristiriitojen jälkeen tosin..)! Yläosaa täytyy vähän kiristää ja olkaimista nappasta 1cm pois mutta muuten ihan mun tyylinen. Saatan teille siitä pienen sneak-peekin jossain vaiheessa antaa, mutta kokonaisuuden näette vasta 5kk kuluttua. Väristä voin sanoa sen verran, että valkoinen se on.  

Oon ollut ihan onnesta sekasin tänään. Siivonnut vapaaehtoisesti, kuunnellut mun tämän hetkistä lempparibiisiä (kuuntele ylhäältä^) ja laulellut mukana. Nyt kirjottelen tänne hymyssä suin ja pian kruisailen hakemaan illaksi leffan. Huomenna aamulla pääsen ajamaan tyhjää länsiväylää ennen kello kahdeksaa auringon noustessa, sillä mulla alkaa beach-volley kurssi huomenna! Mikään ei voi pilata tätä tunnetta. Olen onnellinen.

9.9.13

back to the basics

fresh4 idfresh1 fresh2 fresh5 fresh3
wearing:
object blouse
seppälä faux leather shorts
vector factory white bracelet
nine west bag
random black bracelet
random lace shoes


Nuhanenä moikkailee täältä! Mä en ilmeisesti ole ainoa kipeä, tai ainakin musta tuntuu että koko Suomi sairastaa nyt. Just ku luulin päässeeni terveeksi niin kurkkua alkaa särkeä ja kuullostan yhtäkkiä enemmänkin koko elämäänsä viskiä kitanneelta rokkarilta kuin teinitytöltä. Ja yhtäkkiä se ääni hävis kokonaan. Great!

Muuten mun elämä alkaakin taas parantumaan stressi-myrskystä: psykan itsenäiset on muutamaa esseetä lukuunottamatta check! Kävin raahautumassa nimittäin tänään kouluun päästäkseni kokeeseen. Koe meni ihan mallikkaasti, mutta varmistin kyllä huomisen koti-päivänkin. Ja varmasti arvaattekin ettei nämä asukuvat olleet tältä päivältä.. Paksu villahuivi teki kyllä hyvää hyisen ilmastoidussa luokassa!

Alan muuten pikkuhiljaa olla varma, että voisin käydä jossain vaiheessa kampaajalla katkomassa näitä villiintyneitä kutreja.. opinions?

Mun naapuri tuleekin pian katsomaan hänen konffiskuviaan jotka otin viikko sitten, joten meenkin tästä tekemään pika-pika-tehosiivouksen :) Heido!

5.9.13

Resepti: Välimeren salaattia ja lohta

välimerensalaatti9
Moikka! Pitkästä aikaa kunnon ruoka/resepti postausta! Tää on yks mun all time favorite -ruuista. Ihanan kevyt, mutta tarpeeksi täyttävä. Vielä kun viimeisiä grilli-kelejä viedään, nii suosittelen kokeilemaan tätä komboa. Välimeren salaattia ja lohta.

Tarvitset (noin neljälle hengelle):

Lohimedaljonkeja (1 per henkilö)

Perunoita (paras osa salaattia, suosittelen paistamaan paljon) noin 5 isoa.
Pieni kurkku
Rasiallinen mini-luumu tomaatteja
3 pientä sipulia (punasipuli sopii myös mainiosti)
Purkillinen mustia kivettömiä oliiveja
Purkillinen fetaa (suosin Apetinan classic lasipurkissa olevaa, sillä sen öljyä tarvitsen kastikkeeseen)
Oliiviöljyä
Sormisuolaa

Punaviinietikkaa
Fetapurkin jämä-öljyt tai vaihtoehtoisesti öljyä & maustevalikoima.
Balsamicoa (ei valmiskastike)


välimerensalaatti1
Lämmitä uuni 250 C asteeseen. Pese ja leikkaa perunat kuorineen ja aseta ne pellille. Levitä päälle oliiviöljyä ja levitä öljyä perunoiden päälle sutia käyttäen. Sen jälkeen ripottele päälle sormisuolaa. Laita pelti uuniin.
välimerensalaatti2
Voitele lohimedaljongit öljyllä ja ripottele niidenkin päälle suolaa. Laita grilli lämpenemään.
välimerensalaatti3
Huuhtele ja leikkaa kurkku sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita kurkut sen jälkeen isoon tarjoiluastiaan.
välimerensalaatti4
Seuraavaksi pese ja pilko tomaatit. Lisää nekin tarjoiluastiaan.
välimerensalaatti5
Kuori ja leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja heitä kurkkujen ja tomaattien sekaan.
välimerensalaatti10
Valuta fetojen öljy (^ehdottomasti paras vaihtoehto!) sihvilän läpi uuteen kulhoon. Lisää sihvilään jääneet fetat muiden aineiden joukkoon tarjoiluastiaan. Lisää toiseen kulhoon mausteisen öljyn sekaan tilkka balsamicoa ja punaviinietikkaa. Mausta vielä mielesi mukaan esim. suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja kaada tarjoilukannuun.
välimeensalaatti6
Lisää salaatin sekaan vielä oliivit.
välimerensalaatti7
Ota perunat pois uunista, kun ne ovat kauniisti ruskettuneet. Aikaa tähän menee noin 20min. Siirrä leivinpaperi pöydälle pois pellin päältä. Näin perunat kovettuvat nopeammin rapeiksi ja viilenevät. Grillaa sen jälkeen lohet. Kun lohet ovat valmiit, siirrä perunat salaatin sekaan ja sekoita ainekset. Jätä lohet erilliselle tarjoilulautaselle.
välimerensalaatti8
Tarjoile heti ja nauti! :)
Layout by Julia E.