- Archives
ARCHIVES
2012
january
february
march
april
may
june
july
august
september
october
november
december
2013
january
february
march
april
may
june
july
august
september
october
november
december
2014
january
february
march
april
may
june
july
august
september
october
november
december
2015
january
february
march
april
may
june
july
august
september
october
november
december
INFO
Hei, ja tervetuloa blogiini! Olen pääkaupunkiseudulla asuva Oona. Get a Grip –blogi on tapani jakaa elämän ihanuutta, kertoa tyylistäni ja inspiroida sinua. Asukuvia tulet näkemään blogissani usein, mutta myös salaiset reseptini ja aivan tavallinen arkenikin saa tilaa blogissa. Jos olet valokuvauspalveluiden tarpeessa, kurkkaa nettisivuilleni www.oonalinna.com!Blogia koskevat yhteydenotot spostilla osoitteeseen getagripblog@gmail.com
"It takes courage to grow up and become who you really are".
-E.E. Cummings
Hi, and welcome to my blog! I'm Oona, a finnish girl living near Helsinki, Finland. Get a grip-blog is my way of sharing the sweetness of life, expressing my style and and inspiring you. Your eyes will be catching lots of outfit-posts, but also my secret recipes and even my normal life have space in this blog. If you're in a need for photography services, check out my website www.oonalinna.com! For matters relating to my blog, contact me via email getagripblog@gmail.com
Canon EOS 6D ja Canon EOS 600D
- Canon EF 135mm f/2
- Canon EF 35-70mm f/3.5
- Canon EF 50mm f/1.4
- Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5
- Sigma DC 18-250mm f/3.5-4.5
- Canon EF-S 18-55mm f/3.5-4.5
5.9.13
Resepti: Välimeren salaattia ja lohta
Moikka! Pitkästä aikaa kunnon ruoka/resepti postausta! Tää on yks mun all time favorite -ruuista. Ihanan kevyt, mutta tarpeeksi täyttävä. Vielä kun viimeisiä grilli-kelejä viedään, nii suosittelen kokeilemaan tätä komboa. Välimeren salaattia ja lohta.
Tarvitset (noin neljälle hengelle):
Lohimedaljonkeja (1 per henkilö)
Perunoita (paras osa salaattia, suosittelen paistamaan paljon) noin 5 isoa.
Pieni kurkku
Rasiallinen mini-luumu tomaatteja
3 pientä sipulia (punasipuli sopii myös mainiosti)
Purkillinen mustia kivettömiä oliiveja
Purkillinen fetaa (suosin Apetinan classic lasipurkissa olevaa, sillä sen öljyä tarvitsen kastikkeeseen)
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Punaviinietikkaa
Fetapurkin jämä-öljyt tai vaihtoehtoisesti öljyä & maustevalikoima.
Balsamicoa (ei valmiskastike)
Lämmitä uuni 250 C asteeseen. Pese ja leikkaa perunat kuorineen ja aseta ne pellille. Levitä päälle oliiviöljyä ja levitä öljyä perunoiden päälle sutia käyttäen. Sen jälkeen ripottele päälle sormisuolaa. Laita pelti uuniin.
Voitele lohimedaljongit öljyllä ja ripottele niidenkin päälle suolaa. Laita grilli lämpenemään.
Huuhtele ja leikkaa kurkku sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita kurkut sen jälkeen isoon tarjoiluastiaan.
Seuraavaksi pese ja pilko tomaatit. Lisää nekin tarjoiluastiaan.
Kuori ja leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja heitä kurkkujen ja tomaattien sekaan.
Valuta fetojen öljy (^ehdottomasti paras vaihtoehto!) sihvilän läpi uuteen kulhoon. Lisää sihvilään jääneet fetat muiden aineiden joukkoon tarjoiluastiaan. Lisää toiseen kulhoon mausteisen öljyn sekaan tilkka balsamicoa ja punaviinietikkaa. Mausta vielä mielesi mukaan esim. suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja kaada tarjoilukannuun.
Lisää salaatin sekaan vielä oliivit.
Ota perunat pois uunista, kun ne ovat kauniisti ruskettuneet. Aikaa tähän menee noin 20min. Siirrä leivinpaperi pöydälle pois pellin päältä. Näin perunat kovettuvat nopeammin rapeiksi ja viilenevät. Grillaa sen jälkeen lohet. Kun lohet ovat valmiit, siirrä perunat salaatin sekaan ja sekoita ainekset. Jätä lohet erilliselle tarjoilulautaselle.
Tarjoile heti ja nauti! :)
Syödääks se lohi raakana ? ku ei sitä paistettu missää vaiheessa :D
ReplyDeleteYstävä rakas. Tekstissä lukee "Grillaa sen jälkeen lohet." ;) muute hyvä
Delete