5.9.13

Resepti: Välimeren salaattia ja lohta

välimerensalaatti9
Moikka! Pitkästä aikaa kunnon ruoka/resepti postausta! Tää on yks mun all time favorite -ruuista. Ihanan kevyt, mutta tarpeeksi täyttävä. Vielä kun viimeisiä grilli-kelejä viedään, nii suosittelen kokeilemaan tätä komboa. Välimeren salaattia ja lohta.

Tarvitset (noin neljälle hengelle):

Lohimedaljonkeja (1 per henkilö)

Perunoita (paras osa salaattia, suosittelen paistamaan paljon) noin 5 isoa.
Pieni kurkku
Rasiallinen mini-luumu tomaatteja
3 pientä sipulia (punasipuli sopii myös mainiosti)
Purkillinen mustia kivettömiä oliiveja
Purkillinen fetaa (suosin Apetinan classic lasipurkissa olevaa, sillä sen öljyä tarvitsen kastikkeeseen)
Oliiviöljyä
Sormisuolaa

Punaviinietikkaa
Fetapurkin jämä-öljyt tai vaihtoehtoisesti öljyä & maustevalikoima.
Balsamicoa (ei valmiskastike)


välimerensalaatti1
Lämmitä uuni 250 C asteeseen. Pese ja leikkaa perunat kuorineen ja aseta ne pellille. Levitä päälle oliiviöljyä ja levitä öljyä perunoiden päälle sutia käyttäen. Sen jälkeen ripottele päälle sormisuolaa. Laita pelti uuniin.
välimerensalaatti2
Voitele lohimedaljongit öljyllä ja ripottele niidenkin päälle suolaa. Laita grilli lämpenemään.
välimerensalaatti3
Huuhtele ja leikkaa kurkku sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita kurkut sen jälkeen isoon tarjoiluastiaan.
välimerensalaatti4
Seuraavaksi pese ja pilko tomaatit. Lisää nekin tarjoiluastiaan.
välimerensalaatti5
Kuori ja leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja heitä kurkkujen ja tomaattien sekaan.
välimerensalaatti10
Valuta fetojen öljy (^ehdottomasti paras vaihtoehto!) sihvilän läpi uuteen kulhoon. Lisää sihvilään jääneet fetat muiden aineiden joukkoon tarjoiluastiaan. Lisää toiseen kulhoon mausteisen öljyn sekaan tilkka balsamicoa ja punaviinietikkaa. Mausta vielä mielesi mukaan esim. suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja kaada tarjoilukannuun.
välimeensalaatti6
Lisää salaatin sekaan vielä oliivit.
välimerensalaatti7
Ota perunat pois uunista, kun ne ovat kauniisti ruskettuneet. Aikaa tähän menee noin 20min. Siirrä leivinpaperi pöydälle pois pellin päältä. Näin perunat kovettuvat nopeammin rapeiksi ja viilenevät. Grillaa sen jälkeen lohet. Kun lohet ovat valmiit, siirrä perunat salaatin sekaan ja sekoita ainekset. Jätä lohet erilliselle tarjoilulautaselle.
välimerensalaatti8
Tarjoile heti ja nauti! :)

2 comments:

  1. Syödääks se lohi raakana ? ku ei sitä paistettu missää vaiheessa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ystävä rakas. Tekstissä lukee "Grillaa sen jälkeen lohet." ;) muute hyvä

      Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.