3.5.16

EI ENÄÄ TYLSIÄ RUOKIA

smfood (1 of 17)
smfood (2 of 17)
smfood (3 of 17)
smfood (4 of 17)
smfood (5 of 17)
smfood (6 of 17)
smfood (9 of 17)
smfood (12 of 17)
idsmfood (14 of 17)
smfood (13 of 17)

-yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa-

Kerroinkin jo, että vietin vapun kotona vanhempieni kanssa ja pääsykoekirjojen parissa. Halusin kuitenkin hetkeksi irrottaa nenäni fysiikan kirjasta, joten otin paussin ja tein meille vappuaaton dinnerin. Tai no, tein lisäksi vielä seuraavaa päivää ja Ulliksen piknikkiä varten myös eväät, mutta eihän me ikinä Ullikselle asti päästy, joten eväät syötiin sitten ihan koti-piknikillä ulkona! ;D

Meillä on syöty aina fajitaksia, eikä niinkään niitä perustortilloja. Tosin, texmex-ruoka on niin helppoa ja nopeaa tehdä, että kyllä niitä perustortillojakin (ja -tacoja) tulee syötyä usein. Fajitakset on kuitenkin meidän kaikkien ehdoton lemppari, joten halusin jakaa teidän kanssa meidän perheen reseptin. Santa Maria on uudistanut mausteitaan nyt ja heillä onkin teemana "No more boring meals". Vaikka fajitakset ovatkin meillä yleinen ruoka, ne ovat kaukana tylsästä. Varsinkin, koska meillä perus fajitasmausteen tilalla käytetäänkin taco-maustetta. Hurjaa, eikös? ;D

Fajitakset (3-4 henkilölle)

8 tortillalettua 
400g broilerin fileesuikaleita
punainen ja keltainen paprika
1 sipuli
0,5-1 pussi Santa Maria Organic Taco Original-maustetta
2 avokadoa
1 sitruuna
salsa-/tacokastike-purkki 
creme fraiche-purkki
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Step 1: Pilko sipulit ja paprikat pitkiksi suikaleiksi, ja kuullota ne pannulla oliiviöljyssä.
Step 2: Kasviket uunivuokaan ja lämpimään uuniin (50-100 astetta) odottelemaan. Samalla letut voi kääriä folioon ja laittaa uuniin lämpenemään.
Step 3: Kanat pannulle ja kypsäksi. Kun kanat ovat kypsiä, lisää tacomaustetta oman maun mukaan. Meillä käytetään noin 3/4 pussia. Sen jälkeen kanat samaan uunivuokaan kasvisten viereen odottelemaan. Haluan tässä korostaa vielä tuon luomu-tacomausteen tärkeyttä; se maistuu ainakin meidän mielestä 5x paremmalta, kuin normaali tacomauste. 
Step 4 (tai jos kokkeja on kaksi, niin toinen voi aloittaa tällä!): Quacamole! Tää on mun ehdoton bravuuri ja tällä samalla ohjeella on meillä quacamole tehty aina. Avokadot auki, kivi pois, veitsellä viillot ristiinrastiin ja sen jälkeen avokadot kaavitaan lusikalla sauvasekoittimen kulhoon. Perään puristetaan maun mukaan 0,5-1 sitruunaa, lisätään myllystä pippuria ja suolaa ja päälle heitetään vielä reippaat teelusikalliset tacosaucea ja creme fraichea. Kaikki soseeksi ja pieni maistiainen. Yleensä lisään tässä vaiheessa vielä joko suolaa tai tacosaucea tuomaan makeutta, jos quacamolen maku ei ole ihan tasapainossa!
Step 5: Pöydän kattaminen (älä unohda servettejä, näiden syöminen on sotkuista!). Loput tacokastikkeet ja creme fraichet kannattaa laittaa pieniin kippoihin ja pöytään. Juomasuositukseksi vielä vaikka Sol:lia tai Coronaa, mutta vapun kunniaksi meiltä löytyi pöydästä kotitekoista simaa.

Extra: Paprikoiden ja sipulien kuullotuksen jälkeen voi pannulla paahtaa vähän pinjansiemeniä. Ne sopivat tähän ruokaan todella hyvin, mutta kuten tässä meidänkin tapauksessa: pinjansiemenet eltaantuvat aika nopeasti ja siksi meiltä ei löytynyt niitä tähän ateriaan. 

smfood (7 of 17)
smfood (8 of 17)
smfood (10 of 17)
smfood (11 of 17)
smfood (15 of 17)
smfood (16 of 17)
smfood (17 of 17)

Meidän perheeseen syntyi toinen lemppari texmex-ruoka vasta ihan äskettäin. Löysin Hanna Gullichenin blogista ohjeen quesadilloihin, ja nyt olen hieman tuunaillut sitä ja muutaman kokeilukerran jälkeen löytyi vihdoin se paras yhdistelmä makuja. Näistä tulee ihanan pieniä ja sopiikin siksi evääksi vaikka piknikille tai kotibileisiin fingerfoodiksi! Tässä resepti:

Quesadillat (16 pientä quesadillakolmiota)

Santa Maria Original MINI(!!!)-tortilloja <- ihan paras löytö!!
2 suippopaprikaa
2 pientä mietoa chiliä
noin ruukullinen korianteria
noin pussillinen Pizza-juustoraastetta
0,5 pussillista Santa Maria Taco Hot Cayenne -maustetta
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

-tarjoiluun creme fraichea, quacamolea (ohje ylempänä!) ja salsaa

Step 1: Pilko paprikat ja chilit pienenpieneksi. Kippaa ne sekoituskulhoon.
Step 2: Ota korianterista lehdet (huom, poista suurimmat "oksat") ja hienonna mahdollisimman pieneksi. Kippaa nekin sekoituskulhoon.
Step 3: Kulhoon lisätään myös juustoraastetta melkein koko pussi (meillä jää pussin pohjalle vielä pari ruokalusikallista).
Step 4: Mukaan myös 0,25-0,5 pussillista tuota Santa Marian taco hot cayenne -maustetta (Pari kertaa tehtiin ilman tätä, mutta nyt kun laitoin sitä mukaan niin makujen pyhä kolminaisuus vihdoin löytyi!! Sopii näihin quesadilloihin ihan törkeen hyvin.) Heitä mukaan vähän suolaa ja pippuria. Nyt koko sekoituskulhon ainekset sekaisin ja paistaminen voi alkaa!
Step 5: Oliiviöljyä loraus pannulle ja minitortilla perässä. Tortillan toiselle puolelle täytettä ja toiselle puolelle kannattaa yrittää saalistaa kulhosta vähän juustoa (ylläolevasta kuvasta näkee ehkä selvimmin ideani... ;D). Kun juusto alkaa sulaa, taita tortilla keskeltä ja paina puolet yhteen tiukasti paistolastalla. Tämän jälkeen lettu lautaselle ja vaikka keittiöpyyhe päälle, ettei lämpö katoa. Seuraava lettu pannulle, ja homma jatkuu kunnes kaikki quesadillat on paistettu. 
Step 6: Ota quesadillat leikkuulaudalle ja leikkaa ne vielä puoliksi. Tämän jälkeen ne voikin kuskata pöytään ;D Maku on hyvä ilman lisukkeitakin, mutta meillä syödään nämä kyllä vielä quacamolen (oonko jo kertonut, miten hyvää se on?!!), salsan ja creme fraichen kanssa. 

Extra: Jos näitä tekee illanistujaisiin, kannattaa varmistaa, että niitä jää itselle vielä seuraavalle aamulle muutama jemmaan! Maistuu kylmänäkin aika taivallisilta, ja tuo helpostusta vähän heikohkoonkin oloon.


Kokeilkaas, ja tulkaa sitten kertomaan miltä maistui! :)


6 comments:

  1. Näyttääpä herkulliselle!♥ Täytyy tehdä näitä joku päivä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on! Kannattaa ehdottomasti kokeilla ;D

      Delete
  2. Mäkään en halua enää tylsiä ruokia! terveisin lasten lempiruokapäivä kuukaudessa kun on lihapullapastaa XDD<3

    ReplyDelete
  3. Nam näyttää hyvältä, nyt alko tulee nälkä:D

    ReplyDelete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.