22.10.16

Mummolan makuinen joulujätski ja glögihyydyke

joulujäde (3 of 4)
joulujäde (1 of 4)
joulujäde (4 of 4)

Joo tiedän. On lokakuu ja Jouluun on järkyttävän kauan vielä. En yleensä ole edes mikään jouluihminen, mutta tää vuosi on ollut ihan hassu. Ostin jo lokakuun alussa ekat glögit (ja siitä lähtien sitä on ollut jääkaapissa kokoajan) ja piparit. Oon myös vetänyt jo kaksi Juhlapöydän konvehdit -rasiaa masuun. En sentään ole vielä sortunut joululaulujen kuunteluun, mutta joulujätskin reseptin keksin tossa noin viikko sitten. Ja se oli niiiiiin hyvää, että suurin osa massaa pääty mahaan jo ennen pakastamista. Hups!

Mutta sen takia halusinkin jakaa teille reseptin:

tarvitaan: 2,5 dl kermaa, 2,5 dl maitoa, 1 tl vanilijasokeria (tai yksi vanilijatanko), 6 keltuaista, noin 90g sokeria, kanelia, kardemummaa, neilikkaa, pomeranssia ja jauhettua inkivääriä

1. step: vaahdota keltuaiset ja sokeri
2. step: kattilassa kuumenna maito-kerma-seosta kunnes kuumaa, jonne on lisätty vanilijasokeri
3. step: kaada keltuais-sokeri-vaahto kuumaan maito-kerma-seokseen, ja kuumenna kunnes pintaan tulee kupla taikka kaksi
4. step: laita maun mukaan loppuja mausteita seokseen ja sekoita (olkaa varovaisia etenkin neilikan ja inkiväärin kanssa!)
5. step: kaada massa jäätelökoneeseen! (jos et omista jäätelökonetta, laita massa rasiaan, ja käy usein sekoittamassa seosta sen jäätyessä; tällä estetään jäätelön ikävä kiteytynyt rakenne)

Koska olen tänä vuonna jouluihminen, halusin tarjoilla tämän joulujäden glögihyydykkeen kanssa. Sitä varten liota 2 liivatetta kylmässä vedessä, ja lisää ne sen jälkeen kolmeen desiin kiehuvaa glögiä. Sekoita ja kaada neste tarjoiluastioihin valmiiksi. Säilytä yön yli jääkaapissa, jotta glögi hyytyy. 

Aivan superhyvää!

No comments:

Post a Comment

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.