23.6.16

MONDAY

btm (1 of 9)
btm (2 of 9)
btm (3 of 9)
btm (4 of 9)
btm (5 of 9)
btm (6 of 9)
idbtm (7 of 9)
btm (8 of 9)
btm (9 of 9)


Moikka taas! Nyt alkaa työkiireet hellittää ja mulla onkin postattavaa teille iso kasa tuolla odottamassa. Ihanaa kirjoittaa tänne taas pitkästä aikaa. Maanantaina Liisa, Sara ja Essi tuli meille ja kokkailtiin herkullista safkaa. Quesadillojen ohje löytyy täältä, ja superhyvän kanan ohjeen kirjoitan tohon postauksen loppuun. Kanan kanssa laitettiin salaatin sekaan myös viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, limeä, appelsiineja. kevätsipulia, avokadoa, siemeniä ja salaattijuustoa (patros on parasta <3). Juotiin sangriaa ja kuoharia ja naureskeltiin monta tuntia pöydän ääressä. Essi joutui lähtemään vähän aiemmin, mutta Saran ja Liisan kanssa mentiin vielä ulos hengailmaan ja nauttimaan ihanasta säästä. Saatiikin mieletön määrä kuvia (jotka lähinnä muistuttivat sitä aikaa kun oltiin ala-asteella ja pelleiltiin kameran edessä... ;D)


Mutta siihen kanaan! Extempore-reseptillä tuli niin hyvän makuista, että ajattelin kirjoittaa tänne itselleni muistiin ja tietysti jakaa sen teidän kanssa:

Tarvitset siis: maustamatonta kanan rintafileetä, appelsiinin, appelsiinimehua, jauhettua pomeranssinkuorta, kardemummaa, hunajaa, cayennepippuria, suolaa ja mustapippuria. 

Ensin kanafileet laitetaan pannulle kypsymään ja niiden päälle raastetaan mahdollisimman paljon appelsiinin kuorta. Raaste hierotaan kanan päälle. Perään kaadetaan noin 1,5dl appelsiinimehua. Pannullinen maustetaan pomeranssinkuorella (pipareista tuttu vahva mauste; ole varovainen ettei hujahda liikaa..), 0,5 tl cayennepippurilla, 0,5tl kardemummalla, suolalla ja mustapippurilla. Pannulle pursotetaan vielä reilusti hunajaa ja kaikki sekoitetaan. Annetaan kanojen hautua kunnes ne ovat kypsiä ja meheviä! 





No comments:

Post a Comment

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.