30.11.15

HYVÄ SYY HEITTÄÄ HYVÄSTIT TISKIHARJALLE JA KURTTUISILLE KÄSILLE

Yhteistyössä Indiedaysin, Boschin ja Finishin kanssa.

Kaikki mun kanssa joskus kokanneet varmasti tietää etten oo mikään tiskauksen rakastaja. Yläasteen köksäntunneilla livahdin aina pakoon ennen tiskausta tai tein juuri ja juuri sen välttämättömän. Kotona taas yritän pitää keittiön mahdollisimman siistinä koko ruuanlaiton ajan. Ruokaa ei laiteta ennen kuin tiskikone on tyhjennetty, että kokkauksen aikana likaantuneet astiaat saa heti koneeseen pois tieltä. Tää on ollut mulle erityisen tärkeää varsinkin meidän keittiörempan jälkeen kun laskutila väheni, ja tulee olemaan varmasti vielä tärkeämpää mun pienessä opiskelijaboksissa tulevaisuudessa. Mutta siitä opiskelijaboksista. Sinnehän muuten tulee tiskari. Tai sitten kodissa on katastrofi. Käsin tiskaus on musta jotenkin aika ällöä (mikä hienohelma olenkaan...), mutta perunasosekeiton jämät mun peukalossa ei oikein innosta. Unohtamattakaan niitä kurttuisia mummosormia pitkän käsien liottamisen jälkeen ;D

Sain katsottavaks ja teille jaettavaks pari lyhyttä videota. Ensimmäisessä vertaillaan käsin tiskausta ja Boschin ja Finishin yhteistyössä kehitetyn tiskikoneen toimintaa. Videolla on todella mielenkiintoisia faktoja (mut aidosti shokeeras miten hirvittävän vähän vettä tiskikone käyttää käsinpesuun verrattuna!) ja tämmösenä ympäristö-bilsa-hippinä myöskin ympäristöystävällisyys teemana herätti oman mielenkiintoni. Toinen video taas näyttää, miten Finishin konetiskitabletit yhdessä Boschin ainutlaatuisen Zeolith-kuivauksen kanssa saa laseissa, keramiikassa ja muoveissa aikaan todella upean kirkkauden ja kuivuuden. En ollut tosta Zeolithistäkään tietoinen ja tämmösenä kemia-fysiikka-nördenä innostuin tostakin mekanismista ihan hirveästi. Upeita innovaatioita!


Kannattaa siis oikeasti kattoa noi videot läpi, ihan vaan jo pelkästään ilmastonmuutoksen takia. Ja nyt teillä muilla opiskelijoilla on hyvä syy inistä vanhemmilta sponssia yksiönne tiskikoneeseen, kun sillä voi pelastaa maailman! ;D Niin mä ainakin teen!

No comments:

Post a Comment

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.