30.11.14

OMA AUTO

mmrj1
mmrj4
mmrj2
mmrj3

Eipä nämä mitään kovin ihmeellisiä kuvia ole, mutta viime kesän Neste Oil Rallyn kuvat oli vielä julkaisematta. Ajankohtaisempaakin materiaalia olisi  kyllä löytynyt, mutta soveltukoot nämä kuvat kertomaan viime ajoista. Paljon on nimittäin tapahtunut! Kuten varmasti osa teistä on huomannut, edellisen ja tämän postauksen väli on venähtänyt 20 päivään. Mulla on tapahtunut elämässä aika paljon tänä aikana, enkä yksinkertaisesti ole halunnut käytää pieniä rauhan hetkiä koneen ääressä. Nämä kuvat kuitenkin osittain liittyvät tämän hetkisen tilanteeni innostusta herättävään osaan. Aloitin noin kuukausi sitten autokoulun ja nyt jäljellä onkin enää teoriakoe, pari ajoa sekä inssi. Tähän innostukseen liittyy vahvasti se, että mulla on tuolla katoksen alla odottamassa nyt ihka oma auto. 

Muutama viikko sitten eräs mies poikansa kanssa soitteli myynnissä olevasta prätkästäni. Pitkäänhän pyörä oli nettimoton sivuilla mutta olin päättänyt, etten alle 5000€ halua myydä pyörää. Siitä pidin kiinni ja pitkän odottelun jälkeen sain siis pyörän myytyä uuteen hyvään kotiin. Rahat lojuivat tililläni alle viikon, jonka jälkeen siirsin ne autokaupan tilille. Iskän kanssa ollaan googlailtu erilaisia autoja jo kesästä lähtien ja itseasiassa ostamaani autoakin kävimme katsomassa jo heinäkuussa. Tässä mun selän tilanteessa auton mukavuus oli valinnan ykkösperuste. Tämä selkä tarvitsee suhteellisen korkean auton, jottei sinne istuminen ja sieltä nouseminen satu selkään. Myös penkit ovat erittäin isossa asemassa. Esim, äidin bmw x1 sporttipenkeissäkin istuminen sattuu valtavasti jo ensimmäisten minuuttien jälkeen. 

No kuitenkin, pohdittiin isän kanssa eri vaihtoehtoja ja lopulta päästiin siihen tulokseen että Audi A2 on korkeudeltaan tarpeeksi korkea ja kokeilun jälkeen huomattiin myös s-line malliston penkkien olevan mun selälle parhaimmat mahdolliset. Niimpä jatkuvan viikottaisen googlailun perusteella löydettiin Suomesta yksi kelpo auto. Muut olisikin joutunut hakemaan Saksasta asti, joka taas olisi nostanut hintaa  todella paljon. 

Tämä kyseinen auto ei ehkä ole Audeista kauneimmasta päästä, mutta omasta mielestäni ainakin todella hyvä ensimmäiseksi autoksi. Oisin sen r-kasin kuitenkin rutannut ensimmäisten kuukausien aikana. Muutama fakta autosta vielä: Audi A2 1.6 s-line (kuva täällä!) on siis näistä A2 autoista isoimmalla mahdollisella koneella, ja siihen kuuluu ns. sporttipaketti (sisältäen siis mm. sporttialustan, puolinahkaiset sporttipenkit ja lasikaton). Auton ostaessani sillä oli ajettu noin 130 000 km, mutta suurimmat remontit siihen oli jo tehty. Kuitenkin itselleni jäi tuunattavaa ja mm. keväällä autosta menee vaihtoon jarrut ja vanteet. Sisätilaa pitää siistiä, sillä esimerkiksi radion nappulat ovat aivan kuluneet. Olen itseasiassa hyvin innoissani jo kaikesta tästä pienestä näpertämisestä ja aloitankin pikkujuttujen huollon heti kun koulutöiltäni vain suinkin kerkeän. 

Se hetki kun siirsin rahat omasta päätöksestäni automyyjän tilille ja allekirjoitin sopimuksen oli unohtumaton. Kerranhan sitä vain nuori ostaa ensimmäisen autonsa. Iso kiitos kuuluu isälle ja äidille jotka sponssasivat loput auton hinnasta ( ja oikeastaan antoivat alkupääomankin minulle ostaessaan mulle kevarin.. ), sekä vapaudesta päättää mitä pyörästä saaduille rahoille haluan tehdä. 

9.11.14

ALL BLACK EVERYTHING

abe6
abe4
idabe1
abe2
abe3
abe5

wearing:

object blouse
crocker jeans
h&m fur cardigan
vagabond boots
tiger of sweden coat
diesel bag

Jes jes jes! Vihdoin ulos kaupungille ja verkkarit vaihtu farkkuihin. Ja niitä asukuvia. Ihanaa :) Tämä on oikeastaan mun koko syksyn ainut asu kun kotona on tullut oleskeltua niin paljon. Harmi sinällään, sillä rakastan syksyä juuri vaatteiden kannalta; Tarpeeksi viileä neuleisiin, mutta tarpeeksi lämmin hameille ja villakangastakeille! Pikaiselta kauppareissulta äidin kanssa tarttui mukaan h&m musta karvaneule, joka onkin ollut mulla kokoajan päällä. Kangas tuntuu niin pehmeältä ja ulkonäkö poikkeaa siitä perus-tylsästä neuletakista huomattavan paljon. Silkkipaita loi mielestäni hyvän kontrastin karvaneuleen kanssa; vähän niinkuin IBA-gaalassa päälläni ollut metallinhohtoinen cocktailmekko! Pääsin myös vihdoin kaivamaan nahkasaappaani varaston ylähyllyltä. 

Selästä vähän infoa: Leikkauksessa välilevyprolapsini poistettiin ja nyt jalkaan säteilevä hermokipu on kadonnut ja jalat eivät enää puudu. Kuitenkin nikamasiirtymä selässä on edelleen ja aiheuttaa kipua, varsinkin istuessa. Pitkien aikojen seisominen on myös kivuliasta, niimpä parasta tällä hetkellä on asentojen vaihtelu! Kipulääkkeittä ollaan tsempattu jo tovi ja normaali elämä on siis sallittua. Kouluun palaan kuitenkin vasta parin viikon päästä, sillä en kestä vielä istua 75 minuuttia putkeen. Mutta hitaasti hyvä tulee, enkä malta odottaa lukion viimeisen jakson alkua!


7.11.14

WANG-MANIA

aw0

Kyllä. Minä olin yksi niistä kello kahdeksalta ovien edessä jonottavista ihmisistä. Tosin, en ollut tuonut retkituolia ja kerkesin odottamaan minuutin tai kaksi ovien aukenemista. Jono oli kyllä pitkä, pidempi kuin mitä olin odottanut. Kun pääsin sisään lähdin etsimään kahta suosikkiani vaatteiden joukosta, sillä olin päättänyt etukäteen budjettini ja sen ettei heräteostoksia tehdä. Kuitenkin päästyäni rekkien luo, ne seisoivat tyhjillään. Vieressäni muutama nainen huusi toisilleen että "Se on mun" ja toinen vastasi että kerkesi ensin. En ole sitä tyyppiä että haluaisin, tai edes kehtaisin, alkaa repimään vaatteita toisten kädestä. Ihmettelin myös kun ihmiset kiskoivat hyllyn kaikki vaatekappaleet käteensä ja selasivat sylissään olevien vaatteiden kokoja niin, etteivät muut ihmiset saaneet omaa kokoaan. Tönittiin tuupittiin ja tuijotettiin murhaavasti. Missä ovat käytöstavat?

Mielestäni Sara kuvasi hyvin tekstissään IT'S WANG BITCHEESSS juuri tätä suomalaisten ostohulluutta. Tuote on saatava vain koska siinä lukee WANG, oli se sitten mitä kokoa tahansa. Mulle merkillä ei tässä tapauksessa ollut kauheasti väliä, onhan tuote oikeasti H&M:än vaikka design onkin supersuunnittelijan käsialaa. Tykkään kuitenkin malliston sporttisesta ilmeestä ja kyseiset vaatteet sopisivat hyvin tyyliini. Niimpä päätin vielä etsiä muutamaa vaatekappaletta muualta. 

Menin sovituskoppien ulkopuolelle odottamaan jospa joku kyseistä tuotetta sovittanut ei haluaisikaan ostaa sitä. Kysyin takaisin rekkiin vaatteita kuljettavilta myyjältä mitä kokoa vaate oli ja pian sainkin sovitettavakseni lempparini mallistosta. Ja onneksi sovitin. 40-kiloisille 180cm pitkille malleille vaatteet istuivat todella hyvin, mutta odottakaas vaan kun tällainen normaali kaduntallaaja yritti pukea päälleen scuba-kankaista mekkoa. Juu ei. Kokeilin toista mekkoa ja se jäi hartioiden kohdalta kiinni. Seisoin sovituskopissa kädet korvissa, mekko jumissa ja pieni paniikkikin alkoi iskemään. Tiedättekö sen kun mekko jää johonkin kohtaan jumiin ja se ei liiku ilman toisen ihmisen apua? Pelastakaa mut! Sain kuitenkin taisteltua itseni ulos mekosta ja totesin, etten sitä päälleni uudestaan haluaisi. Muutama vaate kuitenkin istui hyvin (ja olivat jopa oikeasti omaa kokoani..) ja kävelin tyytyväisenä kassalle. Sitten käteeni tuupattiin valtava musta ostoskassi ALEXANDER WANG x H&M -tekstillä. Siis oikeasti melkein kaksineliöinen kassi parille pienelle ostokselle ja yhdelle malliston mustalle henkarille. Niin ja kuitille jossa lukee että tuote on palautettava vuorokauden sisällä jos toivoo saavansa rahansa takaisin. 

Wangin mallisto H&M:lle on hieno ja tyylikäs, ja voisin jopa kuvitella ostavani sieltä muutakin jos tuotteita tulisi lisää, mutta ihmettelen kovasti tätä WANG-maniaa. Gaultier teki kuukausi sitten Lindexille malliston, jota a) myytiin kaikissa Lindexin liikkeissä ja b) tuotiin lisää jos tuotteet loppuivat. Ymmärrän, että rajallisuus tekee tuotteista kuluttajien silmissä enemmän luksusta, mutta missä menee raja jolloin tuotteiden loppuminen kääntyy merkkiä vastaan? Olin kuitenkin kello 8 aamulla Helsingin keskustassa, ja jouduin oikeasti näkemään vaivaa, että sain tuotteet edes testattavaksi niiden loppumisen takia. Entäs ne, jotka työkiireidensä takia missasivat aamun hulinan eivätkä iltapäivällä löytäneet rekeistä kuin tyhjiä henkareita ja muutamat XL-koon vaatteet? 

Olen tyytyväinen ostoksiini; mustaan kropattuun scuba-paitaan WANG-tekstillä (joka ilmeisesti olikin yksi suosituimmista tuotteista) ja mustaan V-aukkoiseen croptoppiin (joka taas taikoo omistajalleen  tissit aivan tyhjästä). Toisaalta oisin kyllä ollut niihin aivan yhtä tyytyväinen, vaikka WANG:in sijasta vaatteissa olisikin lukenut jotain muuta. Kiitokset kuitenkin hyvin markkinoidulle ja toteutetulle kampanjalle, ja sille että H&M tekee yhteistyöprokkiksen joka vuosi uuden suunnittelijan kanssa; pidän vaihtelusta! 

4.11.14

ALEXANDER WANG X HM
alexander wang x hm


Moikka! Tämä on mallisto jota olen odottanut pitkään. Heti julkaisusta lähtien oon googlaillu ja yrittänyt nähdä sneak peekejä vaatteista. Nyt muutamaa päivää ennen kauppojen ovien aukeamista halusin näyttää teille mun lempparit tästä kovin tummasta yhteistyöprokkiksesta. Vaatteissa on käytetty scuba-materiaalia joka kiehtoo mua todella paljon. Myös sporttisuus vaatteissa ja asusteissa ylipäätään saa mut hihkumaan riemusta. Kasasin tähän teille mun lempparit, naisten ja myös miesten puolelta. Mä kun tunnetusti tykkään shoppailla myös miesten puolella. Mielestäni tuo heijastintakki on ihan loistava idea tänne Suomen pimeään talveen! Suomessa mallistoa myydään vain kolmessa liikkeessä 6.11.14 lähtien! Mitä mieltä olette Wangin vaatteista? Onko lemppareita?


Layout by Julia E.