30.11.14

OMA AUTO

mmrj1
mmrj4
mmrj2
mmrj3

Eipä nämä mitään kovin ihmeellisiä kuvia ole, mutta viime kesän Neste Oil Rallyn kuvat oli vielä julkaisematta. Ajankohtaisempaakin materiaalia olisi  kyllä löytynyt, mutta soveltukoot nämä kuvat kertomaan viime ajoista. Paljon on nimittäin tapahtunut! Kuten varmasti osa teistä on huomannut, edellisen ja tämän postauksen väli on venähtänyt 20 päivään. Mulla on tapahtunut elämässä aika paljon tänä aikana, enkä yksinkertaisesti ole halunnut käytää pieniä rauhan hetkiä koneen ääressä. Nämä kuvat kuitenkin osittain liittyvät tämän hetkisen tilanteeni innostusta herättävään osaan. Aloitin noin kuukausi sitten autokoulun ja nyt jäljellä onkin enää teoriakoe, pari ajoa sekä inssi. Tähän innostukseen liittyy vahvasti se, että mulla on tuolla katoksen alla odottamassa nyt ihka oma auto. 

Muutama viikko sitten eräs mies poikansa kanssa soitteli myynnissä olevasta prätkästäni. Pitkäänhän pyörä oli nettimoton sivuilla mutta olin päättänyt, etten alle 5000€ halua myydä pyörää. Siitä pidin kiinni ja pitkän odottelun jälkeen sain siis pyörän myytyä uuteen hyvään kotiin. Rahat lojuivat tililläni alle viikon, jonka jälkeen siirsin ne autokaupan tilille. Iskän kanssa ollaan googlailtu erilaisia autoja jo kesästä lähtien ja itseasiassa ostamaani autoakin kävimme katsomassa jo heinäkuussa. Tässä mun selän tilanteessa auton mukavuus oli valinnan ykkösperuste. Tämä selkä tarvitsee suhteellisen korkean auton, jottei sinne istuminen ja sieltä nouseminen satu selkään. Myös penkit ovat erittäin isossa asemassa. Esim, äidin bmw x1 sporttipenkeissäkin istuminen sattuu valtavasti jo ensimmäisten minuuttien jälkeen. 

No kuitenkin, pohdittiin isän kanssa eri vaihtoehtoja ja lopulta päästiin siihen tulokseen että Audi A2 on korkeudeltaan tarpeeksi korkea ja kokeilun jälkeen huomattiin myös s-line malliston penkkien olevan mun selälle parhaimmat mahdolliset. Niimpä jatkuvan viikottaisen googlailun perusteella löydettiin Suomesta yksi kelpo auto. Muut olisikin joutunut hakemaan Saksasta asti, joka taas olisi nostanut hintaa  todella paljon. 

Tämä kyseinen auto ei ehkä ole Audeista kauneimmasta päästä, mutta omasta mielestäni ainakin todella hyvä ensimmäiseksi autoksi. Oisin sen r-kasin kuitenkin rutannut ensimmäisten kuukausien aikana. Muutama fakta autosta vielä: Audi A2 1.6 s-line (kuva täällä!) on siis näistä A2 autoista isoimmalla mahdollisella koneella, ja siihen kuuluu ns. sporttipaketti (sisältäen siis mm. sporttialustan, puolinahkaiset sporttipenkit ja lasikaton). Auton ostaessani sillä oli ajettu noin 130 000 km, mutta suurimmat remontit siihen oli jo tehty. Kuitenkin itselleni jäi tuunattavaa ja mm. keväällä autosta menee vaihtoon jarrut ja vanteet. Sisätilaa pitää siistiä, sillä esimerkiksi radion nappulat ovat aivan kuluneet. Olen itseasiassa hyvin innoissani jo kaikesta tästä pienestä näpertämisestä ja aloitankin pikkujuttujen huollon heti kun koulutöiltäni vain suinkin kerkeän. 

Se hetki kun siirsin rahat omasta päätöksestäni automyyjän tilille ja allekirjoitin sopimuksen oli unohtumaton. Kerranhan sitä vain nuori ostaa ensimmäisen autonsa. Iso kiitos kuuluu isälle ja äidille jotka sponssasivat loput auton hinnasta ( ja oikeastaan antoivat alkupääomankin minulle ostaessaan mulle kevarin.. ), sekä vapaudesta päättää mitä pyörästä saaduille rahoille haluan tehdä. 

2 comments:

  1. Haha mä ajattelin, että oot hankkinu tollasen ralliauton ensiautoks :D ei vaan, tervetuloa audityttöjen kehoon! oma auto on kyllä ihan parasta ! (varsinkin oma audi ;D) Prätkästä luopuminen tuntu haikeelta, mutta onhan se totta, että se oma auto sitten kuitenkin peittoaa sen! Toivottavasti säkin saat pian sen B-kortin ja pääset ajelemaan! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No se ois kyllä ollu huikeinta ikinä!!! Piti kuitenkin pysyä realistisena :( Mutta kiitos kiitos, ainakin näin pelkääjän paikalta tuntuu hyvältä valinnalta! Katotaan miten käy kun tällä viikolla on inssi edessä ;)

      Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.