12.6.14

NORSSI - Helsingin Normaalilyseon lukio

sp9
picnic1
hbbhbbs1

Moikka! Multa pyydettiin aikoja sitten postausta Norssista kouluna ja silloin ajattelin että sopiva ajankohta postaukselle olisi nyt kesällä kun lukioiden pääsyrajat ja uudet opiskelijat julkaistaisiin. Tänä vuonna vuonna -98 syntyneet nostivat rajan jopa 9.25 joka on ainakin mun mielestä todella hienoa. Vuonna 2012 kun itse pääsin Norssiin, oli raja vain 9.0. 

wanhat13
wanhat24
wanhat24
IMG_9159

Mulle Norssi on ollut hyvä paikka opiskella ja kasvaa ihmisenä. Kaikkea mahdollista oon kokenu ja varmasti ikimuistoisia hetkiä on luvassa lisää vielä vikan vuoden aikana. Norssissa kaikki tulee toimeen keskenään ja kaikenlaisia ihmisiä arvostetaan, mutta ihmiset on luonnollisesti osittain porukoituneita. En sano että se olisi mitenkään huono tai hyvä asia. Niin se vain on. Ite on kokenut todella mukavana sen, että ykköset, kakkoset ja abit voivat hengata samoissa porukoissa eikä ikä-syrjintää ole. Kaikissa kouluissa näin ei ole ja siks nostaisinkin sen piirteen yhdeksi Norssin parhaista. Norssi on pieni koulu; noin 80 oppilasta per vuosikurssi. Mun mielestä se on aivan ihanaa, sillä oppii tuntemaan kaikki ihmiset, toisin kuin joissain isommissa lukioissa. 

Tahko69
Tahko65
Tahko51

Norssissa on paljon tapahtumia; koulun omia ja koulun ulkopuolisia. Mainostaisin erityisesti wanhoja(jotka on alunperin lähtöisin Norssista), Tahkon laskettelureissua ja pukujuhlaa. Uusille ykkösille järjestetään joka vuosi yökoulu Kiljavalla kouluvuoden startiksi. Koulun ulkopuoliset nasut ovat myös heti kouluvuoden alkuun! Jos bileitä etitte lukiosta, niin Norssista niitä myös löytyy. Kyseessä ei siis ole mikään hikke-koulu siinä mielessä. Tottakai porukka on suhteellisen motivoitunutta myös koulun suhteen (ainakin pitkällä tähtäimellä) sillä kouluun on valikoituneet ne ylä-asteella kouluun satsanneet. Aika usein kun joltain meidän koulussa kysytään tulevaisuudesta niin vastaus on jotain lääkiksen, kauppiksen ja oikiksen välillä. Löytyy tottakai myös monia poikkeuksia. 

nasut10
nasut3
idnasut23

Osa opettajista Norssissa on aivan loistavia, mutta niin kuin joka koulusta, on Norssissakin niitä ei-niin-hyviä. Opettajista pitää vain löytää ne joiden opetustyylistä itse pitää ja pyrkiä heidän kursseilleen. Tästä päästäänkin siihen, että Norssin varmasti suurin miinus on niin älyttömän pieni kurssitarjotin, joka taas johtuu siitä pienestä opiskelijamäärästä. Kyllä kaikki saavat sen 75 kurssia kolmessa vuodessa kasaan jos haluavat, mutta joskus täytyy tehdä kompromisseja jos ei esim. pääse lemppari-maikan kurssille. Olen ite ratkaissut ongelman tekemällä todella paljon kursseja itsenäisesti, jonka takia lukujärjestyksetkin ovat olleet suht löysiä. 

pä19
km2
km7

Norssin kaunis ja iso rakennus sijaitsee Punavuoressa, aivan Helsingin ytimessä. Paikalle pääsee helposti kävellen, ratikalla tai bussilla keskustasta. Käyn itse Espoosta asti koulua ja koulumatkani kestää noin 45 min riippuen ruuhkasta. Tiedän kuitenkin henkilöitä jotka tulevat kouluun Sipoosta, Porvoosta tai Klaukkalasta asti, joka kai kertoo ainakin osittain sen, että pitkästä koulumatkasta huolimatta Norssi on hyvä koulu, jossa on kiva opiskella. Paljon kuitenkin merkitsee se, millä asenteella kouluun tulee. Teidät, tämän vuoden uudet Norssit, haluan sydämellisesti toivottaa tervetulleiksi uuteen kouluunne :) 

En oikein tiedä mitä muuta voisin Norssista kertoa, joten jos tulee kysymyksiä, niin vastaan mielelläni. Postauksen kuvituksena toimii kuvat Norsseista ja erinäisistä tapahtumista. 

8 comments:

 1. Kiva postaus :) Yhellä mun serkulla ois ens vuonna yhteishaku edessä ja se on miettiny mihin hakis ja aattelin kysyä, että vaikka porukoituminen on väistämätöntä oikeestaan kaikkialla, niin pääseekö muihinkin porukoihin silleen helposti mukaan? Oon nimittäin saanu sun koulusta niin kivan kuvan ja aattelin, jos pitäis suositella sille norssia, kun mun serkun keskiarvokin riittäisi, mutta se hirveesti stressaa just klikkiytymistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Joo siis ainakin norssissa voi mennä juttelemaan ihan kaikille ja kaikkien kanssa voi hengailla jos sitä meinaat? Ihan hyvin siis voidaan mennä piknikille jollain porukalla jossa on monesta eri porukasta ihmisiä sekaisin! Mun mielestä Norssi on aivan ihana koulu, joten suosittelen kyllä ehdottomasti myöskin sun serkulle!

   Delete
  2. Juu siis tossa vaan kun johonkin väliin kirjotit, että ihmiset on osittain porukoituneita, niin mietin että onko ne porukkarajat sit niin selkeitä? Että voi mennä hengaamaan ja tutustumaan johonkin porukkaan ihan huoletta ilman tuomitsevia katseita, vaikka ei olisi aikasemmin niitten ihmisten kanssa pahemmin ollut? :) Mutta joo, voisin näyttää tän postauksen sille!

   Delete
  3. Voi mennä tutustumaan ihan huoletta ja ilman tuomitsevia katseita! :)

   Delete
 2. Poikkeus sääntöön! Akateeminen ala sentään, en oo mikää täys luuseri :)
  Ilman irvailua täytynee kans mainita että olipa mukavaa luettavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi muru, oot ihana!! Et todellakaa oo mikään luuseri ;D Haha, hyvä jos tykkäsit!

   Delete
 3. Oooh max on niin komea 😍😍😍

  ReplyDelete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.