2.6.14

.F.U.C.K.

ps1
Moikka. Niinkuin viime viikolla kerroin, kävin magneettikuvauksessa selän takia. Keskiviikkona ortopedi soittelikin ja kertoi tuloksista. Oltiin äidin kanssa kateltu itekkin niitä kuvia eikä omasta mielestäni kauhean hyvältä näyttänyt. Odottelin kuitenkin lääkärin tuomiota, sillä ainahan olisin voinut itse erehtyä. Niin ei kuitenkaan ollut. 

Lannerangan nelos-vitos välissä näkyi uusi prolapsi. Neste on onneksi jakautunut vähän paremmin eikä paina hermoja niin paljoa kuin viimeksi, mutta aiheuttaa kuitenkin turvotusta selkään, joka taas painaa hermoja. Saan kolmeksi viikoksi lääkityksen, jonka pitäisi kivun lievityksen ohella poistaa turvotusta selästä. Katellaan vähän, että auttaako se ja rukoillaan että prolapsi lähtisi itsestään sulamaan pois, eikä uutta leikkausta tarvittaisi. Kolmen viikon päästä pohditaan sitten jatkoa.

Täytyy myöntää että viime viikko oli aika raskas; selkä oli poikkeuksellisen kipeä ja siihen päälle kaikki se pettymys ettei selkä olekaan kunnossa, ärsytys, viha sekä pelko uudesta leikkaukseta. Leikkaus ei tietenkään tunnu enää niin pelottavalta ajatukselta sen riskien takia, vaan paremminkin mua pelottaa se tuskallisen pitkä paranemisaika, liikkumattomuus ja kaikki kiellot siitä mitä ei saa tehdä. Harmittaa, itkettää ja ahdistaa.

Tietoa prolpasin synnyn syystä ei ole, mutta ensimmäisenä mieleen tulee viime kesän prätkä-onnettomuus. Sillon mikkelin keskussairaalassa ei oltu huolissaan selkäni tilanteesta, eikä kyllä oikein mistään muustakaan. En saanut edes laastaria haavaan vaikka ensiavussa odottelin 6h. Kotiin tultuamme yksityisen puolen lääkäri otatti lantiostani magneettikuvat, eikä siellä näkynyt mitään vakavaa. Selästä kukaan ei kuitenkaan tajunnut olla huolestunut. Se tiedetään, että leikkauksen jälkeen prolapsi oli poissa ja että nyt se on siellä uudestaan saman kokoisena ellei jopa hieman suurempanakin. No, asiaa selvitellään. Päivittelen taas kun tiedän enemmän!

Uusille lukijoille löytyy tietoa selän aikaisemmasta leikkauksesta ja sen toipumisesta surgery-kategorian alta. Laaja kirjoitelma prolapsin synnystä ja itse vauriosta löytyy täältä.

Fuck. The mri showed another spinal disc herniation. I'm angry, anxious, sad and afraid. The orthopedist prescribed me some meds and we'll see the results in three weeks. I really hope I won't need another surgery. 

10 comments:

 1. Voi ei.. :( Paljon voimia ja tsemppiä<3

  ReplyDelete
 2. Voi eiiiii :( Toivottavasti leikkausta ei tarvita, vaikka pahalta näyttääkin. Tsemppiä tosi paljon!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, sitä tässä koko perheenä rukoillaan! Kiitos paljon :)

   Delete
 3. eikä, ihan kamalaa, tsemppiä sulle tosi paljon! :-(

  ReplyDelete
 4. ..:/ voi ei, tosi paljon tsemppiä

  ReplyDelete
 5. jaksuhali <3<3<3 mä tuun ainaki ruokkii sua sit jos oot taas saikulla :*

  ReplyDelete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.