29.1.14

Oma versio 5:2-dieetistä ja kaksi vähäkalorista lounasreseptiä.

Aikaisemmin taisin mainita ongelmista mahtua wanhojenmekkoon, ja otinkin silloin käyttöön muunnellun 5:2 -dieetin. Joka toisena päivänä syön korkeintaan 500kcal ja joka toisena normaalisti. Tuloksia tulee nopeammin kuin 5:2-dietissä, mutta kaikkien aikatauluillehan joka toisena päivänä ruokavalion kyttääminen ei sovi. Joka toisena päivänä paastoaminen on tehokkaampaa kuin pitkän paastoputket, sillä keho ei mene missään vaiheessa paastotilaan (jossa se polttaa vähemmän kaloreita). Joka toinen päivä paastoaminen ikään kuin huijaa kehoa pudottamaan painoa nopeammin. Olen huomannut, että mun elämään tämä sopii todella hyvin, eikä ruuan rajoittaminen olekkaan niin vaikeaa. Ensimmäisinä paastopäivinä oli tosin aika vaikeaa, sillä nälkä oli kova, mutta nyt olen siihen jo tottunut.  

Paastopäivien aamiaisella syön yleensä vain desin maustamatonta jugurttia (47 kcal) ja lasillisen beroccaa. Jos aamulla paleltaa niin saatan juoda ison kupin teetä. Päivällä koulussa syön valmiiksi laitetun lounaan (joista alapuolella pari esimerkkiä). Kotiin tullessani lasken jäljelle jääneet kalorit ja mietin millä voin täyttää päivän kalorimäärän. Joskus syön raejuustoa joskus taas paistan muutaman banaani-kananmuna-psylliumsiemenkuori lettusen. 

Löydettiin äidin kanssa hyvä lehti (Ilona-hyvä olo-2.1-4.3), jossa oli monia reseptejä 500 kcal -päiviä varten. Muokkailemme reseptejä hiukan ja mm. mausteita olemme lisänneet kaikkiin annoksiin. Tässä muutama muokattu versio parista lemppari-lounaastani:

dr1

ITALIALAISTYYLINEN WRAP 
(joka ei vaan suostunut pysymään koossa...)
218 kcal

1 kananmuna
1 rkl vettä
1tl psylliumsiemenkuorijauhoa
suolaa, pippuria
10g rucolaa
20g ilmakuivattua- tai serranon kinkkua
20g mozzarellaa (ei tarvitse olla vähärasvaista)
50g tomaattia
1tl pestoa
tuoretta basilikaa tai rucolaa

1 Sekoita kananmuna, vesi ja psylliumsiemenkuorijauho kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna turvota muutama minuutti. 2 Kuumenna pieni määrä voita pannulla. Kaada taikina pannulle ja paista lettu kultaiseksi molemmilta puolilta. 3 Sekoita täytteet kulhossa peston kanssa ja täytä wrap. Kinkun voi paistaa myös pannulla suolaisemman maun saamiseksi. 4 Rullaa kiinni.

Erittäin täyttävä lounas ja tykkäsin makuyhdistelmistä paljon. Jos teet ruuan edellisenä iltana valmiiksi, suosittelen kokoamaan wrapin vasta seuraavana aamuna. Lettu kannattaa pitää siihen asti ilmalta suojassa. Mulla ongelmaksi muodostui wrapin rullaaminen, sillä lettu oli kuivunut reunoiltaan pöydällä. Siksi siis kuvassakin vain täytteet lettusen päällä. 


dr2

JUUSTOINEN KANASALAATTI
277 kcal

100g grillatua kananfileetä ilman nahkaa
20g rucolaa
100g kirsikkatomaatteja
100g kurkkua
25g fetajuustoa (25% rasvaa)
seesaminsiemeniä
grillimaustetta


1 Jos käytössäsi ei ole grillattua kananfileetä, voit hyvin paistaa itse kanan pannulla. Tällöin suosittelen maustamaan kanan grillimausteella. 2 Pilko ainekset.  3 Sekoita kulhossa.

Mun ehdoton lemppari vähäkalorisista lounaista. Maistuu herkulliselta, tosin kaipaisin ehkä hieman enemmän fetaa. Grillimauste toimii hyvin salaatinkastikkeen sijaisena. Annos on yllättävän suuri ja jopa puolikas annos täyttää hyvin. 


6 comments:

  1. Wow, kuulostaa aika rankalta toi dieetti mutta tsemppia hirmuisesti! kerrothan sitten että toimiko ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon!! No alkuun se sitä on, mutta optimistisesti ajatellen ainakin helpompaa kuin useiden päivien paastoputki! :) Ensimmäisen vuoropäivä-viikon jälkeen vyötäröltä oli kadonnut jo 4cm mutta reisistä ei sittan taas ollenkaan! Mutta ainakin jotain tuloksia näkyy joka taas tsemppaa ja motivoi jatkamaan!

      Delete
  2. Varohan sit ettei mee överiksi :/ dieetit on vähä sellasta tulella leikkimistä :s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos huolenpidosta :) Varonhan minä ja lopetankin dietiin wanhojen jälkeen. Käytän tätä osittain elämäntapamuutoksen starttina, jolloin tuloksia tulee nopeammin ja motivaatio pysyy! Onneks mulla on kavereita ja perhe jotka kyllä varmasti pistää stopin jos meinaa mennä överiksi! :)

      Delete
  3. Nonin hyvä (: tarkoitukseni ei ollut töykeä tai mitään , oom vaa nähny nii monen lipsuvan tossa sinne pimeelle puolelle ja pilaavan elämänsäihan turhaan :( mutta hyvä että sulla on järki mukana :3

    hii miullaki on wanhat, ihanaaa enää kaksi viikkoa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu en sitä pahalla ottanutkaan! Ihan aidosti olin kiitollinen että joku välittää! Oon kans kuullut aika ikäviä tarinoita liiallisesta laihduttamisesta ja vähän se pelottaakin ettei vaan mene yli.

      Ja jep! Oon aivan innoissani wanhoista, en millään malttais odottaa! :)

      Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.