22.10.13

delicious but purple blueberry muffins

mm1
mm2


Moikka! Leivoin sunnuntaina äiskälle muutamat muffinssit, ja halusin tulla heittämään teille tämän reseptin! Oon monesti leiponut tätä reseptiä käyttäen, sillä se on niin yksinkertainen ja nopea. Resepti on sovellettu kirjasta Välimäki, Teresa ja muut: Tänään keittiössä 2008. Reseptistä tulee noin 16 muffinssia.

Hey! I baked some muffins on Sunday for my mom, and I wanted to share this recipe with you guys.I've used this recipe many times before, because it's so simple and quick. The recipe has been adapted from a book Välimäki, Teresa et al. : Tänään keittiössä 2008. The recipe makes about 16 muffins.


Tarvitset/You'll need:

 3 kananmunaa/eggs
2dl sokeria/sugar
3,5dl jauhoja/flour
2tl leivinjauhetta/baking powder
2tl vanilijasokeria/vanilla sugar
2tl kardemummaa/cardamom
100g voita sulatettuna/melted butter
4dl pakaste mustikoita/frozen blueberries


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä muna-sokerivaahto, sulatettu rasva ja jauhoseos. Lisää joukkoon mustikat ja sekoita kunnes taikinan väri muuttuu liilaksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Tarjoile kuumina kylmän maidon kanssa.

Heat the oven to 200 degrees. Beat the eggs and the sugar. Mix the dry ingredients together. Add the egg-sugar-foam and the melted butter into the dry ingredients. Add the blueberries and stir until the dough becomes purple. Divide the dough into muffin moulds and bake for 10-12 minutes in the oven. Serve hot with cold milk.

8 comments:

  1. Noi näyttää ja kuulostaa niin herkullisilta! <3 Pakko kokeilla joskus :)

    http://perfectvisionbypilvi.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kiitos! :D Suosittelen, ainaki ite tykkään todella paljon tosta kardemummasta näissä muffineissa!

      Delete
  2. Omnomm! Näyttääkö vähän hyviltä noi muffinit, varsinkin kun on oikee mustikoiden ystävä!

    http://hetkikaunis.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista! :) Suosittelen testaamaan!

      Delete
  3. Sulla on ihana blogi! Tosi hieno ulkoasu ja hyvälaatuisia ja hienoja kuvia!♥

    http://weerabettina.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  4. Ihanan näkösiä muffinseja. Ah nam. :) Pitänee varmaa itekkin kokeilla niitä joskus tässä. :>

    Löysin sun blogiin just vasta ja selailin postauksia ja sanoisinko, että tykkään. :) Oot siis norssissa, niin mitä mieltä oot kyseisestä koulusta? Suositteletko muille ja millanen yhteishenki on? :---D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen testaamaan ;) Kiitos paljon, se on ihana kuulla! Joo norssissa oon ja ainakin mä tykkään todella paljon. Tottakai oppilaiden pieni lukumäärä (80 per vuosikurssi) tuo muutamia ongelmia, mutta jos löydät oikeanlaisen porukan itsellesi niin varmasti viihdyt. Jokaisella vuosikurssilla porukka on jakautunut vähän niin ja näin, mutta kaikki tulevat kuitenkin tosi hyvin toistensa kanssa toimeen. Matikan ja fysiikan opetus on huonoa koulussa, mutta kaikissa muissa aineissa opettajatkin ovat todella hyviä, sympaattisia ja hauskoja. Pidän koulurakennuksesta ja siitä miten lähellä koulu on Helsingin keskustaa. Eli kokonaisuudessa todella hyvä koulu ja suosittelen. Ihmiset ovat ihania jos vaan jaksaa kunnolla tutustua! :)

      Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.