11.12.12

joulukalenteri: 11.12

Piparit

- 2,5 dl siirappia
- 3 dl fariinisokeria
- 250 g voita
- 2 tl neilikkaa
- 2 tl kanelia
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl ruokasoodaa
- n. 10 dl vehnäjauhoja

1. Kiehauta siirappi, fariinisokeri, voi ja mausteet. Neilikan, kanelin, inkiväärin ja pomeranssinkuoren voit korvata halutessasi käyttämällä 7 tl piparkakkumaustetta.
2. Anna jäähtyä. (Kohdat 1. ja 2. voi myös yhdistää; kiehauta siirappia, fariinisokeri ja mausteet. Nosta kattila levyltä ja lisää voi -sulava voi jäähdyttää siirappiseoksen samalla...)
3. Lisää munat yksitellen ja sekoita.
4. Sekoita keskenään suola, ruokasooda ja jauhot ja lisää "siirappiseokseen". Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Anna taikinan olla jääkaapissa ainakin yön yli.
6. Leivo taikinasta seuraavana päivänä pipareita. Paista n. 200-225 asteessa 5-8 minuuttia. Piparit palavat helposti, ole tarkkana!


ohje on netistä, mutta testattu on ja hyvää tulee :)

No comments:

Post a Comment

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.