19.1.16

MITEN KÄSITTELEN KUVANI

Moikka! Vähän erilaista postausta luvassa, nimittäin halusin vähän avata teille mun kuvien käsittelyä.  Alla on siis kuvapareja joissa näkyy sekä alkuperäinen, että käsitelty kuva. Paljon on kaikkea opittavaa vielä, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä että saan kuvista sellaisia kuin toivoisinkin :D

Basics: Kuvaan Canon 6D kameralla, mutta objektiivit vaihtelevat tilanteen mukaan. Kuvaan kaikki kuvat raw-kuvina, jolloin jälkikäsittelyssä kuvasta saa paljon enemmän irti. Esim. todella pimeästäkin kuvasta voi saada valoisan, ja valkotasapainon voi säätää koneella vasta jälkikäteen. Käsittelen kuvat Lightroomilla suurimmaksi osaksi, mutta jos haluan tehdä jotain suurempaa muutosta, niin käytän kuvat myös photoshopissa. Lightroomin toiminnot on kyllä hanskassa, mutta photari on sellainen suo että kun siihen alkaa perehtyä niin vajoaa aina vaan syvemmälle... eikä photarin toiminnoille ole loppua. Selitän kuvien käsittelystä vielä kuvien alla enemmän. Kuvien joukossa on myös ihan uusia , joita ei ole vielä blogin puolella nähtykkään! Skrollatkaa siis alaspäin! ;D

col12
Lightroomissa mulla on aivan älytön määrä (monia monia satoja) presettejä, eli ikäänkuin instagarmin filttereitä. Ne säätävät kuvan, mutta voit sen jälkeen säätää kuvaa itse ihan miltä tahansa osa-alueelta. Instagramissa kun voi vain vaihtaa filtterin voimakkuutta. Yleensä mun kuvien käsittely lähteekin liikkeelle siitä, että etsin jonkun sopivan presetin, jonka jälkeen lähden vasta kunnolla työstämään kuvia. Esim jossakin presetissä voi olla kuvaan juuri sopiva sävymaailma, esim tässä yläpuolella olevassa. Mutta preset oli aika mattainen (musta näyttää enemmän harmaalta), joten sen jälkeen vielä säädin kuvan RGB-käyrää alaosasta, jotta sain mattaisuutta hieman pois! Sen jälkeen säädin vielä erikseen oranssin sävyjä laukkuun ja kenkiin sopivammaksi. Sen jälkeen kuva photariin ja vähän lumihiutaleita kuvaan!
idcol3
Hups, alkuperäisestä kuvasta katosivat kasvit. Tähän tarvittiin kylläkin kaverin jeesiä, sillä oon maailman huonoin clone stamppäilijä (ja tosiaan toi penkki oli aika ikävä tausta).. 
colsize (1 of 7)
Alkuperäinen kuva on todella lattea, vaikka käytössä olikin softboxi. Tähän kuvaan en itseasiassa löytänyt ollenkaan sopivaa presettiä, joten käsittely on tehty alusta saakka. Halusin keltaisuutta pois, joten säädin yksitellen R-, G- ja B-käyriä, sekä vielä kokonaisvaloisuutta RGB-käyrällä. Lisäksi säädin kaikkia värejä vähän (mm. punaisten ja sinisten värien luminancea ja keltaisen värin määrää). Shadowseihin lisäsin myös himan liilaa väriä. Kuva meni tästä vielä photariin, jossa siloittelin ihoa ja dodgasin ja burnasin (nää termit on parhautta <33) yksitellen valoja ja varjoja. Molemmille sivuille lisäsin tummaa, jotta huomio keskittyisi nimenomaan ensin muhun ja sitten vasta muualle.
col4
Tässä kuvassa halusin muuttaa värimaailmaa vähän joulusaimpaan ja talvisempaan, mutta kovin paljoa muuta tälle ei olekaan tehty. Tästä loin itselleni taas yhden uuden presetin vanhojen joukkoon, jos vaikka vastaavaa sävymaailmaa tarvitsisi myöhemminkin! Presetit nopeuttavat työskentelyä kyllä huimasti!
colsize (4 of 7)
Tässä näkee aika hyvin sen mitä raweilla pystyy tekemään esimerkiksi! Alkuperäinenkin kuva on ollut kuun takia jo aika vaalea, mutta esim ruohikkoa sain maskaamalla reippaasti vaaleammaksi. Joku kaveri luulikin tätä päivällä otetuksi vaikka onkin täyskuun aikaan otettu. Raweista värejä saa myös kaivettua aika kivasti esiin. 
colsize (5 of 7)
Tässä kuvaparissa hain enemmän fiilispohjaista käsittelyä ja halusin korostaa lunta, jonka takia värimaailma on valittu myös tällaiseksi. Tää on mulla yks useimmin käytettyjä presettejä nykyään myös, koska tekee tavallisestakin kuvasta heti paljon artsymmän ;D 
col1
Tässä on vedetty rajaus ihan uusiksi ja suoristeltukin vähän. Kuvaan on lisätty grainiä antamaan vähän "vanhanajan tunnelmaa". Ihon alueet on myös dodgattu ja burnattu, joka näkyy varsin hyvin esim poskipäässä. Kaveri katsoi kuvan läpi ja huomautti ensimmäisen käsittelyn jälkeen ettei oikeanpuoleista kättä näy ollenkaan, joten seuraavassa vaiheessa maskasin siihen vähän valoa! :)
colsize (3 of 7)
Tässä oli myös aika perus-editti, eli vähän valoa lisää, värikylläisyyttä vähän alas ja vihreän sävyä vähän turkoosiinpäin. Luminancea myös ylös vihreän kohdalta, jolloin taustan vihreä sävyt muuttuivat vielä pastellisimmiksi! 
colsize (2 of 7)
Vielä toinen kuva tästä setistä. Värien säätö, punaisen nenän fiksaus normaalin ihon väriseksi, ja vähän lunta photarissa. Siinä on vielä harjoittelemista, mutta ihan kiva oli kokeilla jotain uutta!
colsize (7 of 7)
Näkeeköhän tässä mitään eroa ;D Tän kuvan setti pysyy hetken vielä salaisuutena, mutta ideana oli hakea keväistä fiilistä. Olikin siinä mulla pähkäilemistä että miten saan kesän talven keskelle. Hain ensin enemmän purkkapallo-fiilistä kuvaan, mutta vaaleanpunainen sävy ei sopinut oikein mitenkään, kunnes sitten vahingossa aloin leikkimään tolla oranssilla! Siistin ihon ja dodgasin ja burnasin vielä lopuski kasvot ja käden. 
colsize (6 of 7)
Tässä taas fiiliskuvaa joka syntyi melkeinpä valmiilla presetillä. On ne vaan niin kivoja ja helppoja ;D
col2
Jutut alkaa menemään jo vähän toistamiseksi, mutta: värit kohdilleen, mustien säätö, ihon fiksaus, dogaus ja burnaus, tummaa vasemmalle ja vaaleaa oikealle. 

Jos on jotain kysyttävää tai selvennettävää, niin pistäkää kysymyksiä niin vastaan mielelläni! :D 

12 comments:

 1. Presetit on kyllä niin helppoja! Käytin niitä pitkään lähes kaikkeen ja nyt taas värkkään sit kuvaan aina uuden ja kopioin sen saman sit muihin saman setin samantyyppisiin kuviin ja fiksaan jos tarvii :) Jotenkin innostuin tiettyihin juttuihin sillon alkuun ja ne oli käytännössä vähän kaikissa preseteissä niin plaaah nyt taas oon halunnu muuta :D Pitäs muutenki vähä karsia sitä.. Niitä presettejä on varmaan joku 50 niin piiikkuse liikaa :DD Ja muuten yllättävän vähän muokkaat monia kuvia! Tai sinällään eikai siinä mitään yllättävää oo, mutta silti :)

  ReplyDelete
 2. Oot ihana ku jaksat aina kommentoida <3 Joo ne on kyllä niin iisejä! Mul on ehkä just se että ku on lähemmäs 500 presettiä niin aina löytyy "uusia" :D Mut ehkä siinä on sekin että säädän presetit sellaseks ku ite tykkään, että en oikeastaan ikinä käytä valmiita pelkästään! Sitte ku oon tehny presetistä presetin (xd) ni läimäsen kans vaan kaikkiin saman setin kuviin sen ja lopuks säädän vähän et valot on kohilleen :D Sitte niitä omia presettejä vaan kertyy ja kertyy enkä jaksa ikinä poistaa tai uudelleen nimetä niitä, vaikka ehkä kannattais! Tai no tein vuodenvaihteessa siivouksen niistä, mutta nyt jo hirvee kasa uusia .. Ja joo koen että joskus kuva näyttää vähälläkin säädöllä hyvälle, mut sitte taas on näitä että yhden kuvan käsittelyyn menee 3h kun ikinä ei oo tyytyväinen. Varsinki jos kuva on menossa jonnekki muualle ku pelkästään blogiin (mm. seitsemäs ja vika kuvapari) :D

  ReplyDelete
 3. Lightroom kuulostaa hurjan katevalta! Ma en olekaan koskaan kayttanyt Photoshopia ja/tai Lightroomia (mulla ei ole Windowsia eika Macia niin en pysty asentamaan sita), niin en tiennyt etta se on noin helppoa... Ma teen aina kaiken "alusta asti" kuva kerrallaan, mutta oon tehnyt sita niin paljon, etta se menee jo aika sutjakasti. :) Olisi kylla aikamoinen ajan saastaja tuollainen systeemi.

  Tykastyin vallan tuohon kuvaan sinusta kaupungilla, siis tuo mika on "Info"-sivullasikin. Savyt on todella kauniit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo se on kyllä! Jos vaan saat mahdollisuuden sitä joskus testata niin kannattaa! :D Helppotti mullakin käsittelyä niin paljon kun tein aina ennen jokaisen kuvan kerrallaan! Ihana kuulla, kiitos paljon <3

   Delete
 4. Oi löysin sun blogin tänään ja tykkään tosi paljon sun tyylistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, ompa kiva kuulla, kiitos! Mä oon tainnu lukea sun blogia jo pidempään, sun kuvat on ihania! <3

   Delete
  2. Oi ihana, kiitos paljon! ♥

   Delete
 5. Vitsit sä olet kaunis ja todella kuvauksellinen! Ihastuin myös tohon banneriin, todella pirteän värinen :) Sulla on muutenkin todella kivoja kuvia täällä blogissa, kun selailin vähän pidemmälle! Jään ehdottomasti seurailemaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui hui, miten kauniita sanoja! <3 Kiitos paljon! Tervetuloa mukaan ;D

   Delete
 6. Nää kuvat on kaikki niin upeita!♥

  ReplyDelete
 7. Ihana postaus! Itse en osaa muokata kuvia (enkä kyllä omistakaan mitään millä muokkaisin)
  Ehkä sitten joskus opettelen:D
  Jään lukijaksi!

  ReplyDelete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.