13.1.15

OSLO

oslo28
idoslo9
oslo8
oslo1
oslo5
oslo26
oslo7
oslo12
oslo15
oslo16
oslo3
oslo2
oslo10
oslo13
oslo19
oslo24
oslo4
oslo11
oslo18
oslo14
oslo6
oslo17
oslo27
oslo22
oslo20
oslo23
oslo25
oslo21


Tästä reissusta onkin jo vierähtänyt tovi, mutta halusin kuitenkin tulla jakamaan kuvia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö?

Lähettiin mun poikaystävän kanssa maanantai aamuna aikaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle ja pian olimmekin etsimässä Oslon keskustaan vievää junaa. Olimme jo puoli yhdeksän tienoilla hotellilla joten aikaa kaupunkiin tutustumiseen oli paljon. Yövyimme Scandic Victoria hotellissa, joka sijaitsi aivan Oslon keskustassa, paikallisen "esplanadin" kupeessa. Sijainti oli kätevä, sillä pääsimme aina nopeasti lämmittelemään hyytävästä tuulesta. Säät suosivat meitä muuten, sillä sateiden piiskatessa Suomea Oslossa paistoi aurinko.

Oslo on kaupunkina hyvin samantyylinen kuin Helsinki, ehkä jopa kompaktimmassa muodossa. Arkkitehtuuri on kaunista ja vanhaa tai sitten tyylikästä ja aivan uutta. Rakastuin erityisesti Oslon simppeliin oopperataloon! Suurin osa "nähtävyyksistä" on ilmaisia ja aivan kävelymatkojenkin päässä. Rahaa matkalla paloi kuitenkin ehkä arveltuakin enemmän, vaikka kaikki turhat ostokset jätimmekin tekemättä. Saimme ensimmäisen päivän aikana kierrettyä oikeastaan kaiken mitä halusimmekin nähdä ja toisen päivän seikkailimme ostoskeskuksissa huonon oloni vuoksi. Toisen päivän tekemisiämme rajasi myös alitajunnassa tikittävä kello, joka laski jäljellä olevaa aikaa koneen lähtöön. Olisimme halunneet nähdä Oslon kuuluisan patsaspuiston, mutta totesimme ettei sinne kiireellä kannata lähteä. Niimpä illalla kuuden aikaan matkustimme taas pikajunalla lentokentälle ja söimme illallisen siellä. Kahden päivän reissu oli meille siis oikein sopiva! Mulle tuli jopa vähän sellainen olo kuin olisimme viipyneet Oslossa pidempään. Mulle tämä reissu oli ihana irtiotto arjesta ja jotain aivan muuta kuin mihin yleensä olen tottunut matkaillessa!

// Pahoittelut näin pitkästä tauosta! En ole vain halunnut ottaa stressiä blogista (joka on kuitenkin vainonnut minua vähän tämän minilomankin aikana). Jotenkin se syksy ja talvi vaan masentaa, vaikkei tietenkään pitäisi. En vain halua käyttää kaikkea vapaa-aikaani tähän, ja nukun jopa pienet päikkärit mieluummin. Taukoja tulee nyt muutenkin, sillä ylppärit lähestyvät kovaa vauhtia ja niihin täytyy alkaa lukea ihan tosissaan. Lupaan kuitenkin, että viimeistään maaliskuun puolenvälin jälkeen postaustahti rupeaa tasoittumaan! Kiitos teille ihanille lukijoille kärsivällisyydestä! //

2 comments:

 1. heippa oona! sulla on aivan ihana blogi, yks mun lemppareista! keep going girl :-)

  sitte mulla ois vielä yks aiheeseen liittymätön kysymys, elikkäs mitä sä oot tykännyt sun lukiosta? oon nyt ysillä ja yhteishaku lähestyy, ja mietin että oisko norssi mun yks vaihtoehdoista :-) suositteletko, minkälaista on sun mielestä ollut & kadutko päätöstäs tulla norssiin? kiitos tosi paljon sulle jos vastaat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka ja pahoittelut että vastaamisessa meni näin pitkä aika, olen ollut viimeiset kuusi päivää 40 asteen kuumeessa :( Mutta ihana, kiitos paljon!
   Ja norssi on ollut ihana! Suosittelen kyllä ehdottomasti! Opettajat ovat (suurin osa) hyviä ja ilmapiiri muutenkin aika positiivinen. Koulun ulkopuolisia tapahtumia on paljon. Suosittelen sua vielä kurkkaamaan tuolta ylävalikon "categories" alta norssin tägin ja selaamaan niitä postauksia. Tässä on myös linkki postaukseen jossa kerroin vähän tarkemmin norssista, kannattaa kurkata: http://getagrip-oona.blogspot.fi/2014/06/norssi-helsingin-normaalilyseon-lukio.html Toivottavasti minusta on yhtään apua. Tsemppiä kevään koitoksiin ja valitse tulevaisuutesi koulu huolella! :)

   Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.