21.9.14

HERE WE GO AGAIN.

ktt1

kuva viime syksyltä, mutta se kuvaa tämänhetkistä tunnetilaani aika hyvin

En ole kauheasti tänne blogiin kertonut  ton selkä-prosessin etenemisestä. Mutta ehkä nyt on aika! Huomenna, maanantaina 22.9.14, mun selkä leikataan toistamiseen. Syynä on aivan täsmälleen sama vaiva kuin viimeksi. Siitä mistä kaikki alkoi ja miten prosessi eteni voi lukea tägin "surgery" alta. Eniten infoa löytyy kouluaineeksi kirjoittamastani laajasta kirjoitelmasta joka myös löytyy samasta paikasta. Kaikki oli jo paljon paremmin, kunnes helmikuusta alkaen selkäni kipeytyi uudestaan ja kivut ovat pahentuneet kokoajan. Sovittiin minut viimeksikin leikanneen neurokirurgi Juha Pohjolan kanssa, että minut leikataan nyt äkkiä, että pääsen jatkamaan opiskelujani mahdollisimman pian. Välilevy-leikkauksen lisäksi minut kuitenkin leikataan mitä luultavimmin ensi kesänä uudestaan julkisella puolella. Selkäni luudutetaan ja näin toivottavasti katoavat nikamasiirtymän aiheuttamat kivut. Valitettavasti kyseiseen leikkaukseen on pitkä jono, enkä voi odottaa näillä kivuilla sinne asti ilman että selälle tehdään jotain. Nyt sairaslomaa tulee noin 1,5kk ja ensi kesänä kahdesta kolmeen kuukautta. 

Mutta nyt niistä fiiliksistä. Pää täynnä sekavia ajatuksia. Ensimmäinen leikkaus oli mulle todella iso juttu ja pelkäsin sitä paljon. Nyt kuitenkin tähän saakka on ollut suhteellisen rauhallinen mieli; onhan leikkaus jo tuttu juttu. Tiedän millaisia kipuja odottaa leikkauksen jälkeen ja tiedän, että nykyajan kirurgit osaavat hommansa aika pirun hyvin. Kuitenkin nyt, leikkausta edeltävänä ilta, kaikki ne kaksi vuotta sitten kokemani fiilikset palasivat mieleen. What if? Aina ei mene kaikki kohdalleen ja komplikaatioita syntyy. Mulla on elämässä niin paljon menetettävää. Haluan elää, ja haluan elää terveenä. Kaikista eniten ehkä pelottaa nimenomaan ne leikkauksen komplikaatiot; on aivan mahdollista menettää esimerkiksi jalkojen toimintakyky kokonaan, kun hermojani selkäytimessä sörkitään. Oon aina ollut liikunnallinen, ja nyt taas keväällä määrätty liikuntakielto on syönyt minua sisältä. Haluan liikkua ja pitää huolta terveydestäni. Haluan olla terve. On itsekästä ajatella, että "miksi juuri minä?" kun monella muulla on asiat vielä huonommin. Olen kuitenkin muuten terve, vaikka mitä ihmeellisemmstä vaivoista onkin tässä matkan varrella tullut kärsittyä. Saan asua ihanassa ympäristössä turvallisessa Suomessa, saan opiskella ilmaiseksi, minulla on mahdollisuus ilmaiseen terveydenhoitoon (joka muuten todellakin tulee tarpeeseen, sillä esimerkiksi ensi kesän luudutusleikkauksen hinta yksityisellä on reippaat 18 000€), minulla on maailman ihanimmat ihmiset lähelläni ja saan ilmaista itseäni juuri niikuin haluan. Mun elämä on oikeasti ihanaa. Oon todella onnellinen. Ja siksi juuri pelottaakin, että kaikki voisi murentua hetkessä. Elämällä kun on aika usein taipumusta lyödä turpaan kun sitä vähiten odottaa: Hetken onnellisen ja hyvän kauden jälkeen kaikki romahtaakin ja sitten katsotaan kuka jaksaa nousta sieltä  kuopasta takaisin pinnalle. Onneksi kaikki kuitenkin tuppaa järjestymään ja siihen luotan tälläkin kertaa! 

Tällaisilla sekavilla fiiliksillä siis ensin huomen-aamuna kouluun tekemään historian ja matikan kokeet ja sieltä sitten suoraan kolmeksi Bulevardin klinikalle. Neljältä leikataan ja toivottavasti pääsen tiistai-aamuna kotiin. Nyt peukut pystyyn ja kohti uusia haasteita! :)

15.9.14

VOLCANO

vo6
vo2
idvo1
vo3
vo4
vo5

wearing:
mango top
under armour shorts
nike air max 90 sneakers
marimekko backpack
ray ban sunglasses


Moikka! Santorinin kuvia riittää vielä, onneksi! Mun elämä on nyt ollut aika sekaisin selän takia, ja esimerkiksi koneen ääressä istuminen tuottaa paljon tuskaa. Tän takia postausväli on myös pidentynyt, pahoittelut siitä! Eiköhän asia parin viikon sisällä ratkea, sillä pääsen uuteen selkäleikkaukseen. Olen myös viimeiset pari viikkoa hiihtänyt menemään lökärit ja huppari-kombolla, sillä en millään malta nousta aamulla tarpeeksi aikaisin, jotta kerkeäisin näyttämään edes ihmiseltä. Myöhään valvotut illat ja aikaiset aamut ei ehkä ole sopivin yhdistelmä mulle. Muutenkin kun kaverit lukee ylppäreihin eikä kukaan muukaan panosta ulkonäköön, tuntuu pinnalliselta kuljeskella koulussa fiininä. Olen todella todella onnellinen, että ylppärit jäivät minulta tämän syksyn osalta väliin. Eihän siitä opiskelemisesta olisi mitään edes tullut kun juuri ja juuri jaksan istua edes sen normaalin oppitunnin ajan. 

PS. Tulivuorelta tulossa myös maisema-postausta jossain vaiheessa! Btw, katsokaa kuinka pölysiksi menivät kengät tuolla pölyn ja tuhkan keskellä. Toisaalta olen onnellinen että valitsin jalkaan kunnon kengät. Osa turisteista meinaa viipotti menemään flipflopeissa ja melkein itkivät kateudesta mun kengät nähdessään. Yksi aussipariskunta jopa tokaisi että tein viisaan valinnan!

8.9.14

100 AAMUA!

10029
1001
1003
1008
10011
10012
10017
10019
10025
10026
10027
10028
10013
10014
1009
10010
10015
10024
10023
1002
1004
1005
id1006
10020
10021
10022
10016
10018
1007

Moikka! Vihdoin ja viimein pienen tauon jälkeen sain teille näkyville nämä meidän koulun sadan aamun kuvat. Sataa jäljellä olevaa koulupäivää siis juhlittiin meidän koulussa viime keskiviikkona, joissain muissa kouluissa mm. eri pituisen syysloman takia 100 aamua vietetään vasta tällä viikolla. Norssin abien keskuudessa teemaksi sovittiin 80-90-luku. Musta oli aivan mahtavaa, miten suurin osa oli heittäytynyt teemaan ihan kunnolla. Teemaa oli myös sovellettu hyvin, sillä asuja oli jumppatrikoista  hawaji-paitoihin, isoihin collareihin, 80-luvun bändäripaitoihin ja tyllimekkoihin! Yhdet Madonna-tyyliset kartiotissitkin nähtiin! Oman inspiraationi asuuni löysin clueless-leffasta. Olin siis pukeutunut 80-luvun lopun ja 90-luvun alun "koulutytöksi". Neonvärien keskellä tunsin oloni alkuun vähän epävarmaksi, että olikohan tämä nyt ollenkaan hyvä idea, mutta Villen saapuessa paikalle ruudullisessa bleiserissään totesin että kaikki fine! Otettiinkin sitten Villen kanssa yhteiskuva meistä "koululaisista". Omassa karmeudessaan teema oli just mun makuun; sen sai toteuttaa hillitymmin niin halutessa, tai asun pystyi vetämään aivan överi-järkyttäväksi kuten Heikki! (mm. kuvat 17 & 21)

Tapahtuma oli yksi monista lukion mahtavista perinteestä ja ainakin kovasti mun makuun! Tykkään kyllä kovasti "teema-juhlista"!
Layout by Julia E.