13.10.14

Miten minusta tuli wanha?

idre2
re3
re1
re4

wearing:

earrings & bracelets / Snö of Sweden
loose pocket / Anya Hindmarch (klick!)

Moikka! Nyt on parhaimmillaan se aika kun lukion kakkostytöt juoksevat juhlapukuliikkeestä toiseen ja metsästävät unelmiensa mekkoa. Toisille prinsessapäivä on tärkeämpi kuin toisille ja sen huomaa mm. siitä miten paljon ollaan valmiita tuhlaamaan rahaa yhden päivän vuoksi. Selailin instagramin #wanhat2015 alta tulevien wanhojen mekkoja ja aloin muistelemaan omaa wanhaksi muuttumistani. Eihän siitä kauaa edes ole! Kaivelin vanhoja kuvia ja mietin millaisin härdellin kävinkään läpi vain tuon yhden päivän vuoksi. Tässä pääpointteja omasta prinsessapäivästäni ja sen suunnittelusta. 

Kun sopiva tanssipari oli löytynyt, alkoi mekkobisnes. Tiesin suunnilleen millaista metsästin, mutta mistään en meinannut sellaista löytää. Kriteereinä valkoinen väri, tiukka malli ja yksinkertaisuus. Kävin monet morsiusliikkeetkin tämän vuoksi läpi, mutta huomasin häämekot hieman liian juhlaviksi, kalliiksi ja niin.. no hääpukumaisiksi. Sen jälkeen aloin selailemaan nettikauppoja, ja niitähän on miljoonia. Totesin eurooppalaisen sivuston parhaaksi, sillä silloin toimituskulut olisivat mahdollisimman pienet. Mekon vaihtoonkin jäisi mahdollisesti aikaa jossei kyseinen luomus päälleni mahtuisikaan. Netistä mekkoa tilatessa on tärkeä tilata mittatilausmekko ellei kyseessä ole esimerkiksi nyöritettävä tylliunelma. Omia mittojaan ottaessa ei kannata tilata mekkoa 3cm pienempänä joka kohdasta laihtumisen lumoissa (niinkuin minä tein..). Et kuitenkaan laihdu! Netin kuvassa olevaa mekkoa kannattaa zoomailla mahdollisimman tarkasti, ja esimerkiksi pyytää lisäkuvia spostiin. Mekkoni kuva oli hieman huonolaatuinen, mutta näytti juuri tästä syystä aivan täydelliseltä. Pinnan piti olla erilaista materiaalia ja mekon saapuessa olinkin ihan shokissa. Enhän minä tällaista tilannut. Mekko oli myös hieman liian tiukka, olihan minulla suunnitelmissa olla aivan mallinmitoissa dream day:nä. Itkin mekkoa varmasti yli viikon enkä suostunut sovittamaan sitä uudestaan koska oloni oli mekossa kuin elefantilla joka on sullottu makkarankuoreen. Muutaman viikon kuluttua ryhdistäydyin ja heti aamulla (turvotuksen välttämiseksi) puin mekon valoisassa ympäristössä päälleni. Laitoin hiukset vähän kivemmin ja vähän ripsariakin sipaisin räpsösiin. Olo alkoi tuntumaan vähän paremmalta ja ihastuin mekon pintaan kokoajan enemmän ja enemmän. Päätin olla palauttamatta mekkoa. 

Mekon lisäksi hankinnassa olivat kengät, sillä en omistanut sopivia ballerinoja. Mittaa minulla on ilmankin korkoja jo 181cm, joten halusin välttää pilvenpiirtäjäefektin. Ja suosittelen ihan kaikenpituisille kyllä matalia korkoja. Monet kaverit päivittelivät nimittäin väärää kenkävalintaa laitettuaan jalkaansa 10cm korkoja. Muita tavaroita ei tarvinnutkaan itse wanhojen tansseja varten ostaa, sillä korut ja pikkulaukun toivoin löytäväni kotoa. Ja onneksi löysin! Tosin vasta viimeisenä iltana.

Varasin kampuksen ajan hyvin varhaisessa vaiheessa, elokuun lopulla. Olin kuullut että oma lemppari-kampaajani Piia oli hyvin suosittu wanhojen päivinä, joten halusin varmistaa itselleni ajan. Luotto Piian oli kova ja halusin säästää pennosia jättämällä koekampauksen väliin. Ja ihan turhahan se olisi ollut, sillä kampaukseni onnistui täydellisesti. Meikin päätin heti alkuun tekeväni itse; omat kasvot tuntee kuitenkin paremmin kuin kukaan muu. Meillä wanhat olivat myös kaksipäiväiset, joten sain pestä mekit raskaan päivän jälkeen pois. Koemeikin tein ensimmäistä prinsessapäivää edeltävänä iltana, jotta se olisi hyvin muistissa seuraavana aamuna. Spray tanin kävin kokeilemassa noin kuukausi ennen wanhoja, etten olisi oranssi sitten juhlapäivänä. Wanhoja varten kävin hakemassa värin pintaani 3 päivää ennen wanhoja, jotta väri ehti tasoittua kuulaaksi. 

Wanhojen päivänä heräsin aikaisin kampaajalle ja sen jälkeen tulin vielä kotiin meikkaamaan. Kotona puin myös mekon päälleni, sillä sain kyydin koululle. Olin todella etuajassa, mutta parempi niin; ainakin riitti aikaa spekuloida tansseja kavereiden kanssa ja kuvata muutamat kuvat. 

Tässä vielä pieni muistilista tuleville wanhoille ulkoasun suhteen! Vieressä tummenetulla noin-summat jotka itse käytin wanhoja varten. 

-Mekko 234€ (huom! mittatilaustyöt ja kuljetukset mukaanlukien)
-Entä jokin pitkähihainen/huivi? (Itse en kumpaakaan oikeastaan tarvinnut) 0€
-Korut (Korvat/ ranne/ kaula. Suosittelen valitsemaan kaksi kolmesta, sillä yksinkertainen on usein kauniimpaa) 0€
-Kengät. Harkitse kannan korkeutta! 50€
-Sukkahousut, stay up:it tai kenkä-sukat pelastavat todella hyvin kenkien hankaumilta! 10€
-Pieni laukku 0€

-Kampaus 70€
-Meikki 7€ (ostin uuden luomivärin.. huhhuh mikä satsaus ;D )
-Solarium/spray tan voi olla kannattava jos mekon väri saa ihon näyttämään poikkeuksellisen vaalealta. 30€ x2
-Manikyyri. Kotilakkauskin varmasti kelpaa! 0€

Mulla saldona siis noin 430€ ja kuvittelin pääseväni suht halvalla. Monet tuhlaavat wanhoihin vielä paljon enemmän, sillä esim. osa mekoista maksaa jopa 500€. Siihen päälle kaikki edeltävät, wanhojen illallinen, jatkot, mahdolliset limusiinikyydit, valokuvat yms. Mielestäni ehdottomasti kannattaa säästää koekampauksien ja -meikkien välistä jättämisellä jos vain kykenee ja esim. käyttämään jo kotoa löytyviä koruja. Suosittelen metsästämään mekkoja myös netistä! Omani löysin FannyCrown Paris-nimiseltä sivustolta jonne pääset tästä. 


2 comments:

  1. Olipa mielenkiintoinen postaus! :D Mulla meni kans tosi vähän rahaa wanhoihin, edullinen mutta nätti mekko ja kampaus :) Muut hoidin itse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Jep, se on kyllä että halvimmalla pääsee jos tekee paljon ite paljon!

      Delete

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.