3.7.14

PAVLOVA

pav4
pav3
pav1

Pavlova on kevyt ja raikas marenkipohjainen kakku/torttu, joka taitaakin olla tämän kesän hitti. Joka paikassa on näkynyt ihanan herkullisia kuvia erinäköisistä pavlovista, joten päätin myös itse kokeilla kyseisen tortun valmistusta. Pavlovan marengin päällä on usein kermavaahtoa ja paljon hedelmiä tai marjoja. Mun lemppareita on ehdottomasti pensasmustikat joten halusin niitä ja perus-mansikoiden sijaan vadelmia. En oikein ikinä noudata reseptejä tarkalleen, joten tässä on sellainen about-versio mun pavlovasta. (Tähän väliin pitää sanoa, että hyvää oli!)

Tarvitset: 
MARENKI- //4 kananmunan valkuaista (huom! erotteluvaiheessa ole tarkkana, ettei keltuaista jää yhtään valkuaisen joukkoon)//2dl sokeria//2tl maissitärkkelystä (esim. maizena)//2tl sitruunan mehua//2rkl tummaa kaakaojauhetta//
TÄYTE- //4dl kuohukermaa//vaniljasokeria maun mukaan//marjoja ja hedelmiä niin paljon kuin sietää syödä//

Lämmitä uuni 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Sekoita joukkoon maissitärkkelys ja sitruunanmehu esim. lastalla. Lisää isoin ilmavin liikkein taikinaan kaakaojauhe niin, että marenkiin jää ruskeita viivoja. Kaada taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla päällystetylle pellille. Laita marenki uunin keskitasolle noin 1,5 tunniksi. Jätä marenki uuniin jälkilämmöille noin 15-30 minuutiksi tai kunnes marenki lähtee kevyesti irti leivinpaperista. Anna marengin jäähtyä tarjoilulautasella. Vatkaa sillä välin kermat vaahdoksi ja sekoita kermavaahtoon maun mukaan vaniljasokeria. Kun marenki on jäähtynyt, kaada kermavaahto marenkilevyn keskelle ja levitä se ympyrän muotoon, mutta jätä marenkia reunoilta näkyville. Päällystä kermavaahto hedelmillä tai marjoilla. Syödään heti. 

--

Pahoittelut pienestä tauosta. Perjantaina lähdin viikonlopuksi mummolaan eristyksiin kaikesta ja kaikista! Ihania sukulaisia, hyvää ruokaa ja jalkapalloa... mitäs muutakaan sitä lomailija tarvitseekaan. Tänään kävin hakemassa itselleni kahden päivän lipun Ruisrockiin ja tämän illan olenkin pakkaillut kamoja. En millään malttaisi odottaa enää! Kun artistit listattiin, niin lupasin itselleni, että nyt varmasti muuten menen.. on meinaa ihan kiva setti! Innolla eniten odotan kuitenkin Bastillea! Onko muita ruissiin lähtijöitä; käsi ylös nyt!! 

No comments:

Post a Comment

Kiitos asiallisesta kommentistasi ♥

Layout by Julia E.